Να μπει τέλος στη σπέκουλα του ΣΥΡΙΖΑ για απολύσεις στους ΟΤΑ

Να μπει τέλος στη σπέκουλα του ΣΥΡΙΖΑ για απολύσεις στους ΟΤΑ

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Στην σπέκουλα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μιλά για απολύσεις στους ΟΤΑ με βάση του άρθρο 179 σύμφωνα με το οποίο δίνεται η δυνατότητα Δημοτικών Συμβουλίων να συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις, για υπηρεσίες συλλογής και μεταφοράς στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών, καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών κτηρίων, συντήρησης χώρων πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού, απάντησε ο Τ. Θεοδωρικάκος. Ο Υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε ότι δεν θα πρέπει να ανησυχούν οι εργαζόμενοι στους δήμους που εργάζονται στον τομέα καθαριότητας και συντήρησης του πρασίνου, καθώς κανένας δεν πρόκειται να απολυθεί!

«Η ενεργοποίηση των δυνατοτήτων του άρθρου 179, γίνεται, εφόσον το δημοτικό συμβούλιο κρίνει ότι αυτό είναι αναγκαίο και συνεπώς δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να απολυθεί κανένας εργαζόμενος. Αυτό οφείλουν να το γνωρίζουν όλοι και να σταματήσει η σπέκουλα γύρω από αυτό το θέμα. Αντίθετα, μπορεί συμπολίτες μας που είναι άνεργοι να μπορέσουν να βρουν δουλειά στον ιδιωτικό τομέα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αναρωτήθηκε για ποιο λόγο κάποιοι -κοιτώντας προς τα έδρανα της αντιπολίτευσης- έχουν αλλεργία στον ιδιωτικό τομέα.

«Να μην παίρνουμε υπόψη μας ότι υπάρχουν και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα και οι άνεργοι που θέλουν να εργαστούν στον ιδιωτικό τομέα για να ζήσουν τον εαυτό τους και τις οικογένειες τους», διερωτήθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών, διευκρινίζοντας ότι τελικά τα δημοτικά συμβούλια θα είναι αυτά που θα καθορίζουν τους όρους των συμβάσεων και τις δυνατότητες ανανέωσης τους, ανάλογα με την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.