Παρασκευή 22 Μαΐου 2020, 17:16

-A +A

Κ. Χατζηδάκης για Μάτι: «Να κλείσουν οι πληγές χωρίς τις παθογένειες του παρελθόντος»

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020, 17:16
«Να κλείσουν οι πληγές χωρίς τις παθογένειες του παρελθόντος»
-A +A

«Να κλείσουν οι πληγές και να δημιουργηθεί μια πραγματικά καινούρια εικόνα στο Μάτι. Χωρίς τις παθογένειες και τους κινδύνους του παρελθόντος» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, κατά την διάρκεια ακόμα μίας επίσκεψής του στην περιοχή, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Χωροταξίας, Θύμιο Μπακογιάννη.

Όπως ανήγγειλε ο υπουργός, «προχωρεί με ταχύτητα το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο, όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης», προσθέτοντας ότι πρόκειται να «τεθεί σε διαβούλευση μέσα στον Ιούνιο».

Ο κ. Χατζηδάκης σε αυτό το σημείο επεσήμανε ότι «Εκτός βέβαια από την ταχύτητα μας ενδιαφέρει και η ποιότητα».

Παράλληλα, ο υπουργός επεσήμανε ότι «στον περιβαλλοντικό νόμο αντιμετωπίσαμε επίσης, με ειδική διάταξη, διάφορα ζητήματα δασικής φύσης για το Μάτι και το Κόκκινο Λιμανάκι», ενώ επεσήμανε ότι «δεν θα ξεχάσουμε, τα πιο δύσκολα είναι η αλήθεια, ζητήματα του Προβάλινθου και της Αμπελούπολης».

Συγκεκριμένα, υπογράμμισε πως «έχει υιοθετηθεί ακόμα ειδική ρύθμιση για τον αμίαντο, ενώ συνεχίζεται κανονικά η αποκομιδή ξερών κλαδιών στους ειδικούς χώρους που έχουν οριστεί».

Τέλος, κατά την διάρκεια των δηλώσεών του ο υπουργός διευκρίνισε πως «Είναι δέσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού αλλά και όλων των συναρμόδιων υπουργείων, ότι θα τεθούν οι βάσεις για ένα νέο, βιώσιμο οικισμό στο Μάτι. Υπάρχουν σίγουρα πολλές δυσκολίες και εμπόδια, αλλά θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 26 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα