Να χρυσώσει το χάπι στους αγρότες επιχείρησε ο Γ. Κατρούγκαλος

Να χρυσώσει το χάπι στους αγρότες επιχείρησε ο Γ. Κατρούγκαλος

Ευνοημένοι από το νέο ασφαλιστικό θα είναι οι μεσαίοι και μικροί αγρότες που δηλώσουν έως 12.000 ευρώ ετησίως, υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στη Βουλή.

Μάλιστα, κατηγόρησε τους προηγούμενους ομιλητές ότι όλα τα στοιχεία που ακούστηκαν είναι πλαστά. «Είναι μαθηματικά του τύπου «τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι, έξι το λαδόξυδο». Δεν παίρνουν υπόψη ότι η ασφαλιστική εισφορά είναι έξοδο για τον αγρότη», είπα χαρακτηριστικά και προσέθεσε: «Σε όσους αγρότες είναι κάτω από 12.000 ευρώ, μεγαλώνει το ποσό που θα βάλουν στην τσέπη τους και για όσους είναι πάνω από αυτό το ποσό η αύξηση της δαπάνης δεν θα είναι παραπάνω από 25%.

Παράλληλα κατηγορήσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για λαϊκισμό, αφού όπως είπε «Εγώ στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχω τους μισούς μετακλητούς από εκείνους που είχε ο Κ. Μητσοτάκης». Κατέληξε, δε, λέγοντας ότι κανείς εκ των ομιλητών δεν κατέθεσε προτάσεις. « Δεν είναι λύση να υπάρξει δεύτερος και τρίτος πυλώνας, δηλαδή ιδιωτική ασφάλιση, όταν ο εργαζόμενος δεν μπορεί να πληρώσει ούτε την δημόσια ασφάλιση», σημείωσε.