Να βγάλουμε την Ελλάδα από την ασφυξία

Να βγάλουμε την Ελλάδα από την ασφυξία

Το σύνθημα για μια «Νέα Μεταπολίτευση με κεντρική δύναμη τη Νέα Δημοκρατία», έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην έναρξη του 10ου Συνεδρίου, από το βήμα του οποίου διακήρυξε πως το κόμμα του μπορεί να δώσει λύση στα αδιέξοδα της χώρας και να αναστρέψει την καταστροφική της πορεία.

«Ο τυχοδιωκτισμός και η ανικανότητα της πρώτης φοράς αριστερά, μας έχουν γυρίσει πολύ πίσω», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, στηλιτεύοντας «την πιο ανίκανη, την πιο επικίνδυνη και την πιο ιδεοληπτική κυβέρνηση», με την οποία όπως τόνισε «κλείνει ο κύκλος της μεταπολίτευσης». 

Απέναντι σ΄αυτήν και στα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει η πολιτική της, αντιπαρέβαλε το σχέδιο του κόμματός του, διαβεβαιώνοντας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι «ναι, μπορούμε ακόμη και τώρα να τα καταφέρουμε να βγάλουμε την Ελλάδα από το τέλμα και την ασφυξία, να την οδηγήσουμε στη Νέα Μεταπολίτευση».

Προσδιόρισε μάλιστα ως κομβικό στόχο για τον ίδιο και τη Ν.Δ., μια Ελλάδα του 2021 που θα είναι η Ελλάδα της αυτοπεποίθησης και θα έχει ανακτήσει το μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων που χάθηκαν τα τελευταία χρόνια. «Έχουμε τη δύναμη και την αποφασιστικότητα να κάνουμε μεγάλες αλλαγές στο κράτος και στην οικονομία», επισήμανε ο πρόεδρος της Ν.Δ., συμπληρώνοντας ότι «η κυβερνητική πρόταση της Ν.Δ. αφορά στην Ελλάδα της επόμενης ημέρας, είναι κοστολογημένη, αξιόπιστη και δεν περιλαμβάνει ψεύτικες υποσχέσεις».

Το στίγμα αυτών των προτάσεων θα δοθεί την Κυρακή, όπου θα παρουσιαστούν οι βασικοί άξονες και ήταν διάχυτη η πεποίθηση του κ. Μητσοτάκη, ότι αυτοί μπορούν να οδηγήσουν στην έξοδο από την κρίση, με την εφαρμογή πολιτικών που ωφελούν τους πολλούς και δίνουν ευκαιρίες σε όλους, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κ. Μητσοτάκης απηύθυνε μάλιστα ένα γενικευμένο κάλεσμα σ'' όλη την κοινωνία για μια πλατιά συμφωνία αλήθειας, με δύο άρθρα όπως χαρακτηριστικά είπε. Το πρώτο  ότι οι πολίτες θα μας εμπιστεύονται και το δεύτερο ότι εμείς θα τους λέμε πάντα την αλήθεια, όσο σκληρή και δύσκολη κι αν είναι.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι δημιουργούνται πάλι οι συνθήκες όχι απλά για εκλογική νίκη αλλά για πολιτική κυριαρχία της παράταξης, σημειώνοντας ωστόσο ότι «δεν μας ενδιαφέρει μόνο να κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές, αλλά θέλουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα».

Ο κ. Μητσοτάκης παράλληλα έστειλε και ισχυρό μήνυμα ενότητας στο εσωτερικό του κόμματος, διακηρύσσοντας ότι για τον ίδιο δεν υπάρχουν Μητσοτακικοί Καραμανλικοί και Σαμαρικοί στη Ν.Δ., αλλά οδηγός του είναι μόνο η αξιοκρατία. «Παραγοντισμοί και φέουδα δεν χωράνε στη Ν.Δ. όπως την ονειρευόμαστε» τόνισε χαρακτηριστικά, λέγοντας με έμφαση όχι στις κλίκες και στο παρασκήνιο και διαβεβαιώνοντας ότι θα είναι αρχηγός ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κόμματος».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επέλεξε να κλείσει την ομιλία του καλώντας την κοινωνία να ακούσει το σχέδιο του κόμματός του και εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «μόνο η Ν.Δ. μπορεί να δώσει λύση στο πολιτικό πρόβλημα της χώρας. Παράλληλα με έμφαση επισήμανε ότι δεν μας ενδιαφέρουν οι διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος, αλλά εστιάζουμε μόνο σ'' αυτά που μας ενώνουν σήμερα, τα οποία είναι τα περισσότερα, για τη δημιουργία μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής Ελλάδας.

Και κατέληξε λέγοντας ότι «είμαστε η πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία που θα τραβήξει την Ελλάδα από το σημερινό κύκλο της παρακμής».