Ν. Ξυδάκης: Ο Π. Καμμένος προσπαθεί να δώσει πολιτική θέση στο κόμμα του

Ν. Ξυδάκης: Ο Π. Καμμένος προσπαθεί να δώσει πολιτική θέση στο κόμμα του

Την ώρα των αποφάσεων για το θέμα της κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών όλοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Β' Αθηνών Νίκος Ξυδάκης μιλώντας στην εκπομπή του Πρώτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Αναφερόμενος  στις δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας ο Νίκος Ξυδάκης σχολίασε ότι ο Πάνος Καμμένος εκφράζει μια άποψη πολιτική, όχι θεσμική και συνταγματική, αφού η συμφωνία περνά και με πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο.

Αναφερόμενος σε ενδεχόμενη απόσυρση της στήριξης των ΑΝΕΛ δήλωσε ότι αυτό συνιστά πολιτικό πρόβλημα. «Καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του. Ο κ. Καμμένος βάζει πολλές προϋποθέσεις αλλά θα τα δούμε τότε τι θα ισχύσει από όλες αυτές. Προσπαθεί να δώσει μια πολιτική θέση στον κόμμα του. Δεν μπορεί να ελιχθεί σε αυτό το θέμα», σημείωσε με νόημα.

Τέλος, σχολιάζοντας απόψεις περί διαμόρφωσης μιας νέα πολιτικής συμμαχιών στην κεντροαριστερά τόνισε ότι μόνο πάνω σε πολιτικές πρωτοβουλίες μπορεί να χτιστεί μια νέα σύμπλευση.

«Εφόσον υπάρχουν πολιτικές πρακτικές, πρωτοβουλίες και ενέργειες, θα κρίνει ο πρωθυπουργός εάν θα βαδίσει με άλλη πλειοψηφία ή θα προκηρύξει εκλογές. Σήμερα πάντως είναι αρκετά νωρίς για να το πει κανείς αυτό», κατέληξε.

Φωτογραφία intime news