Ν. Ξυδάκης: Ίσως ήρθε ο καιρός να ξαναδούμε τη συνεργασία μας με τους ΑΝΕΛ

Ν. Ξυδάκης: Ίσως ήρθε ο καιρός να ξαναδούμε τη συνεργασία μας με τους ΑΝΕΛ

Στην εκτίμηση ότι η διακυβέρνηση προχωρά ακόμα, ωστόσο όλα έχουν ένα σημείο θραύσεως ή φθοράς προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη συγκυβέρνηση του κόμματός του με τους ΑΝΕΛ.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7 ο Νίκος Ξυδάκης τόνισε ότι ο καθένας εκφράζει αυτό που πιστεύει και αναλαμβάνει την ευθύνη αυτών που λέει και και κατά συνέπεια αυτή η πολιτική, εταιρική σχέση στο κυβερνητικό σχήμα δεν θα μπορούσε να είναι χωρίς προβλήματα.

«Οι επιλογές γίνονται βάσει σχέσης οφέλους και ζημίας. Έχει αποδώσει τους καρπούς που έχει αποδώσει. Το ξέραμε από την αρχή ότι δε θα είναι αιώνια, δε θα κρατήσει για πάντα, μπορεί να είναι ο καιρός για να ξανασυζητηθούν πράγματα και να τα ξαναδούμε από την αρχή. Όλα έχουν ένα σημείο θραύσεως ή ένα σημείο φθοράς. Θα το δούμε, αυτή τη στιγμή κυλάει η κατάσταση, προχωράει η διακυβέρνηση», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ξυδάκης.

Αναφερόμενος στο θέμα της Novartis, o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι το να
σχολιάζει το θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δε σημαίνει ότι το τροφοδοτεί. «Είναι ένα ζήτημα σημαντικό και ιεραρχείται ψηλά. Το θέμα της Novartis δεν παρήχθη στην Ελλάδα ως δικαστική υπόθεση. Παρήχθη αλλού όπως και το θέμα της Siemens. Πρέπει με τις δικές μας δυνάμεις να το αντιμετωπίσουμε», πρόσθεσε.
 
Σχολιάζοντας την πρόταση Φίλη για ασυμβίβαστο ιδιοκτήτη ΠΑΕ – ΜΜΕ, ο Νίκος Ξυδάκης σημείωσε ότι πρόκειται για πολιτικά ενδιαφέρουσα πρόταση, η οποία όμως χρειάζεται νομική θεμελίωση. «Νομίζω θα πρέπει να ρίξουμε μια ματιά στην έκθεση Tailor, από τη δεκαετία του '80, ο οποίος ναι μεν απεπέμφθη από την Θάτσερ, επειδή ήταν πολύ τολμηρές οι προτάσεις του, αλλά τα περισσότερα από αυτά που προέβλεπε εφαρμόστηκαν κάποια χρόνια μετά. Ως αποτέλεσμα, μεταμορφώθηκε το βρετανικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι μια αλλαγή που μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα», τόνισε.


Υποστήριξε πάντως ότι χωρίς μέτωπο πολιτικό και πολιτειακό δεν μπορούν να φύγουν εύκολα οι απατεώνες από το ποδόσφαιρο, κάτι για το οποίο δεν ευθύνεται μόνο η εκτελεστική εξουσία αλλά και η δικαστική. «Αυτό που μπορεί να κάνει η πολιτεία από τη μεριά της είναι να νομοθετήσει και με τις αρμοδιότητές τους τα όργανα της κυβέρνησης να είναι πάρα πολύ αυστηρά στην  τήρηση των υπαρχόντων νόμων. Είναι σχεδόν μια σταυροφορία για ξεκαθάρισμα. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Είναι η ευκαιρία για τον Πρωθυπουργό για μια μεγάλη μεταρρύθμιση. Ποιος Έλληνας δεν θα στηρίξει την εξυγίανση;», κατέληξε ο Νίκος Ξυδάκης.

Φωτογραφία: Intimenews