Ν. Ξυδάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αναζητήσει όμορους χώρους»

Ν. Ξυδάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αναζητήσει όμορους χώρους»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αναζητήσει διεύρυνση σε όμορους χώρους, με όρους ιδεολογίας και πολιτικού σχεδίου» σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση της Βουλής.

«Οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να μιλήσουν στο λαό για το πού θα πάμε. Από δω και πέρα, αυτό που ζητά η χώρα είναι πράξεις και λόγος, με ουσία, έμπνευση, όραμα, μεγάλο πραγματισμό. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος της Αριστεράς» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ξυδάκης, σημειώνοντας ότι πρέπει να μάθουμε να συνεργαζόμαστε, καθώς «δεν υπάρχουν πια κόμματα με 2,5 εκατομμύρια ψηφοφόρους».

Χαρακτήρισε αναμενόμενη την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση, ενώ με αφορμή την ψήφο εμπιστοσύνης και τις κινήσεις των βουλευτών, ανέφερε: «Όταν τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν μαζέψει τόσους βουλευτές από διάφορους χώρους τότε προς τι η κριτική για στήριξη της κυβέρνησης από βουλευτές;

Τόσοι είναι οι αποσκιρτήσαντες στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΝΑΛ και τη ΝΔ, από διάφορα κόμματα. Έχουμε βουλευτές που έχουν δώσει εξετάσεις "νεοδημοκρατικές". Ένας βουλευτής που στηρίζει μια κυβέρνηση από το 2015 γιατί θα χαρακτηριστεί "αποστάτης";».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία intime news