Ν. Τόσκας: Να επανασχεδιαστεί η όλη προσπάθεια αντιμετώπισης της τρομοκρατίας

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016, 19:04
-A +A

«Ερχόμαστε σήμερα καταρχήν για να εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας στο βελγικό λαό και τις οικογένειες των θυμάτων. Ερχόμαστε για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα απέναντι στην τρομοκρατία», δήλωσε προσερχόμενος στην έκτακτη σύνοδο των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών, ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

«Νομίζω ότι είναι καιρός να επανασχεδιαστεί η όλη προσπάθεια αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, με βάση τις κοινωνικές επιδιώξεις και όχι εναντίον των κοινωνικών επιδιώξεων. Η απομόνωση έως τώρα δεν έχει προσφέρει. Χρειάζεται επανασχεδιασμός, χρειάζεται επανεξέταση του τρόπου αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, στην οποία φυσικά είμαστε όλοι απέναντι», συνέχισε ο Νίκος Τόσκας.

Σε ό,τι αφορά την δημιουργία ενός ευρωπαϊκού αρχείου καταγραφής δεδομένων των επιβατών στις αεροπορικές μεταφορές (PNR) και την ανταλλαγή πληροφοριών, εκδήλωσε την υποστήριξη της Ελλάδας για την υιοθέτηση τους, αναφέροντας πως «αυτά τα μέτρα, τα τεχνικά μέτρα διασφάλισης και των ταξιδιωτών και των πολιτών πρέπει να ληφθούν».

Τέλος, ερωτηθείς για τις αντιδράσεις της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και των ΜΚΟ σε σχέση με την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, σημείωσε: «Συνεργαζόμαστε με όλες τις ΜΚΟ, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, γιατί ο στόχος είναι κοινός για την αποδοχή των προσφύγων και των μεταναστών, αλλά κάτω από συγκεκριμένους κανόνες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 06/12/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα