Ν. Ταχιάος: Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα και αισιοδοξία για τον β' γύρο

Ν. Ταχιάος: Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα και αισιοδοξία για τον β' γύρο

Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα του Α' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών εμφανίστηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Ταχιάος, τονίζοντας ότι «είναι ένα καλό αποτέλεσμα διότι η κατάσταση ήταν πολύ συγκεχυμένη, από την πληθώρα των υποψηφίων δημάρχων, ειδικά σε ότι αφορά στο κόμμα που με υποστήριξε. Για πρώτη φορά υπήρχαν 19 υποψήφιοι που διεκδικούσαν τη δημαρχία. Ο συνδυασμός μας βγάζει 11 δημοτικούς συμβούλους όταν ο άλλος με 1% μπαίνει στο δημοτικό συμβούλιο. Καταλαβαίνετε ότι σε όλο αυτό υπάρχει μια παράνοια».

Μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100, ο κ. Ταχιάος αναφερόμενος στα κριτήρια με τα οποία πιστεύει ότι οι Θεσσαλονικείς θα ψηφίσουν στον επόμενο γύρο των εκλογών τόνισε ότι το διακύβευμα είναι να πάει η πόλη μπροστά λέγοντας «Καλώ τους πολίτες να σκεφτούν ποιος είναι αυτός που έχει να επιδείξει έργο και ποιος έχει τη δυνατότητα να κάνει πράξη ένα σχέδιο. Ποιος είναι αυτός που μπορεί να δώσει υψηλούς ορίζοντες στην πόλη. Νομίζω ότι εάν οι δημότες μπουν σε αυτό το δίλημμα η νίκη θα είναι δική μου. Δεν είναι εύκολος αγώνας, είναι ένας αγώνας που θα τον δώσω πολύ δυνατά αλλά νικητής αισθάνομαι ότι θα βγω εγώ».

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα» αναφέρθηκε στην προεκλογική περίοδο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ένιωσα ότι υπήρξε ένας πολύ υπόγειος πόλεμος, πρωτοφανής, με πολλά troll. Δεν έχω ξαναδεί, σε αυτοδιοικητικές εκλογές, τέτοια χαρακτηριστικά. Καταλάβαινα ότι κάτι δεν πάει καλά. Μπορούσα να νιώσω από πού στοχοποιούμαι. Είχα στοχοποιηθεί από πάρα πολλές πλευρές. Ήταν μια δύσκολη μάχη δεν είχα και πάρα πολλούς συμμάχους ίσως και ελάχιστους», ωστόσο επεσήμανε ότι δίπλα του αισθάνθηκε τους πολίτες που αγκάλιασαν την υποψηφιότητά του, από τον Α' γύρο των εκλογών.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών τον απελευθερώνει καθώς κανένας δεν βλέπει πλέον τη δική του μάχη ως μια αμιγώς πολιτική μάχη, λέγοντας ότι «Όλοι καταλαβαίνουν ότι αυτό που έχει σημασία είναι ο δήμαρχος που θα εκλεγεί να είναι ένας δήμαρχος με έργο, σχέδιο και συνέπεια».

Ξεκαθάρισε ότι είναι απέναντι στο λαϊκισμό και είναι αποφασισμένος να μιλάει στον κόσμο ευθέως και με ειλικρίνεια, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα λέω την αλήθεια και ας έχει κόστος. Όταν έλεγα ότι θέλω να χτυπήσω τον ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη δεν εννοούσα μόνο την κα. Νοτοπούλου αλλά όλη τη λογική η οποία λέει ότι μπορούμε να υποσχόμαστε τα πάντα για να κερδίσουμε τις εκλογές και να χαϊδεύουμε μικρές- μικρές ομάδες, τις οποίες θα καταδικάζουμε στη φτώχεια και στην ανέχεια αρκεί να μπορούμε να τις δίνουμε επιδόματα και μικροπαροχές. Αυτό δεν γίνεται. Είπα από την αρχή ότι η δικιά μου Θεσσαλονίκη είναι υψηλών φιλοδοξιών και πολύ μεγάλων στόχων».

Όσον αφορά για την επιλογή που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πρόσωπο του Νίκου Ταχιάου για υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης με την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι «Αναγνώρισε στο πρόσωπό μου καθαρά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά. Είμαι ένας άνθρωπος που μεγάλωσε στην τοπική αυτοδιοίκηση. Μου αρέσει να βαδίζω με σχέδιο και να κάνω συγκεκριμένο μετρήσιμο έργο. Είμαι ταυτισμένος με τη Θεσσαλονίκη, την έχω μελετήσει όσο λίγοι, έχω πάθος με την πόλη μου. Αναγνώρισε επίσης και κάποια πολιτικά χαρακτηριστικά τα οποία είχαν αναφορά σε αυτό που ο ίδιος ήθελε για μια σύγχρονη Νέα Δημοκρατία και μια Ν.Δ. που θα ξεφεύγει έξω από τα στενά όρια του κομματικού μηχανισμού».