Ν. Ταχιάος: Ευχαριστώ τους Θεσσαλονικείς για την πρωτιά

Ν. Ταχιάος: Ευχαριστώ τους Θεσσαλονικείς για την πρωτιά

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων που τον έφεραν πρώτο, με δηλώσεις του ευχαρίστησε τους πολίτες της πόλης για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν και για την πρωτιά που του έδωσαν, στον Α' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών τονίζοντας ότι «Όταν ξεκίνησα πριν από έξι μήνες, αυτόν τον αγώνα, το αουτσάιντερ ήταν ο Νίκος Ταχιάος και τώρα είναι ο νικητής της αποψινής βραδιάς και χάρη στη δική σας βοήθεια θα είναι ο επόμενος δήμαρχος».

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα», απηύθυνε κάλεσμα ενότητας και συσπείρωσης προς τους πολίτες δηλώνοντας έτοιμος να εκπροσωπήσει τη Θεσσαλονίκη που αγαπά. «Αυτές τις ημέρες θα βρεθώ ξανά παντού, σε όλες τις γειτονιές, από το Ντεπώ μέχρι την Ξηροκρήνη και από την Τούμπα μέχρι το κέντρο της πόλης γιατί αυτή η πόλη αξίζει το καλύτερο. Σαν Θεσσαλονικιός είμαι έτοιμος να εκπροσωπήσω τη Θεσσαλονίκη που αγαπώ».

Ο Νίκος Ταχιάος εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της επόμενης Κυριακής ενώ σε ερώτηση για το ποιον θεωρεί ότι θα έχει αντίπαλο του στο δεύτερο γύρο των εκλογών ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε ότι «δεν με ενδιαφέρει ποιος θα είναι δεύτερος. Εγώ θα κοιμηθώ ήσυχος το βράδυ ακόμα κι αν δεν ξέρω το αποτέλεσμα, για τον πολύ απλό λόγο ότι αυτό που ξημερώνει σήμερα είναι μια συζήτηση για την πόλη. Είχα πει από την αρχή ότι θα απευθυνθώ σε όλο το λαό της Θεσσαλονίκης. Απευθύνομαι μόνο στους Θεσσαλονικείς. Δεν θα απευθυνθώ σε καμία παράταξη, σας το ξεκαθάρισα. Δεν θα κάνω συναλλαγές. Κατά συνέπεια αυτό που ξεκινάει από αύριο το πρωί είναι η συσπείρωση και η ενότητα των Θεσσαλονικέων για να διοικηθεί η πόλη. Νομίζω με ένα ποσοστό που μου δίνει μια πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, με ένα ποσοστό με σημαντική διαφορά από οποιονδήποτε δεύτερο έχω δικαίωμα να ζητήσω να είμαι ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, την επόμενη Κυριακή».

Αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα επεσήμανε ότι «η συζήτηση θα αφορά μόνο την πόλη, θα μιλήσουμε μόνο για την πόλη, για ό,τι την οδήγησε στη σημερινή κατάσταση, για ό,τι την οδήγησε στη συνειδητή φτωχοποίηση και αυτά που πρέπει να αφήσουμε πίσω μας, στη βάση του ίδιου μηνύματος που έδωσαν οι πολίτες όλης της χώρας με την ψήφο τους σήμερα. Θα δηλώσω παρών σε αυτήν τη μάχη και είμαι σίγουρος ότι θα είμαι ο νικητής της επόμενης Κυριακής».