Ν. Παυλίδης (ΣΥΡΙΖΑ): Αξιολόγηση όλων των υπουργών με βάση το κυβερνητικό τους έργο

Ν. Παυλίδης (ΣΥΡΙΖΑ): Αξιολόγηση όλων των υπουργών με βάση το κυβερνητικό τους έργο

Την άποψη ότι πρέπει να κριθούν και οι υπουργοί, διατύπωσε, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παυλίδης, υπενθυμίζοντας ότι η δημοσιοποίηση της αξιολόγησης κάθε υπουργείου απετέλεσε και δέσμευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αμέσως μετά τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου.

«Πέρα από τη γενική κρίση για το έργο της κυβέρνησης πρέπει να αποτυπωθεί και η αξιολόγηση ενός εκάστου υπουργείου και ενός εκάστου επιτελείου» είπε στην εκπομπή «ΑΠΕριιτα» ο κ. Παυλίδης, υπογράμμισε ότι καμία φορά μέσα στη γενικότερη κυβερνητική λειτουργία «μπορεί να χάνονται μέρη τα οποία δεν είναι ότι ακριβώς θέλεις, ή πρέπει να συμβούν αλλαγές» και πρόσθεσε: «Άλλωστε, τον Σεπτέμβρη, μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης ήταν και μια δήλωση του πρωθυπουργού ότι σύντομα, σε ένα εξάμηνο είχε πει τότε, θα αξιολογηθεί το έργο των υπουργών».

Στο ερώτημα πότε αναμένεται ανασχηματισμός της κυβέρνησης, ο κ. Παυλίδης απάντησε: «Εφόσον γίνει, μοιάζει να συμβεί, κατά την εκτίμησή μου, μετά το συνέδριο του κόμματος».

Επίσης, αναφερόμενος στην ολοκλήρωση της συμφωνίας, είπε ότι εδώ και ενάμιση χρόνο διεξάγεται μια σκληρή διαπραγμάτευση προς όφελος του ελληνικού λαού και με στόχο τη δίκαιη κατανομή των αναγκαστικών μέτρων τα οποία –όπως ανέφερε– είναι αποτέλεσμα του εκβιασμού που δέχεται η κυβέρνηση από τους δανειστές.

Στο μεταξύ, κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες της προέδρου του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας», Ζωής Κωνσταντοπούλου, για διάπραξη ποινικών αδικημάτων κατά τη διαδικασία πώλησης του Ελληνικού, ο κ. Παυλίδης κατηγόρησε την πρώην πρόεδρο της Βουλής λέγοντας ότι «έχει συνηθίσει να ασκεί την πολιτική με μια λογική υπερδικηγόρου και υπερκατήγορου» και τόνισε ότι εφόσον διαπιστώσει ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει την τιμωρία των εμπλεκομένων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ