Ν. Παρασκευόπουλος: Πανηγυρίζει για την επέκταση ενώ ζητούσε την κατάργηση

Ν. Παρασκευόπουλος: Πανηγυρίζει για την επέκταση ενώ ζητούσε την κατάργηση

Toυ Αλέξανδρου Διαμάντη

Σε πανηγυρισμούς για την επέκταση του νόμου του επιδόθηκε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, την ώρα που παλαιότερα διατεινόταν ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές. Μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή υποστήριξε ότι όσοι ασκούσαν κριτική μιλούσαν με κραυγές και απευθύνονταν στο θυμικό των πολιτών, προσπαθώντας να προκαλέσουν φόβο.

«Φυσικά τελούνται εγκλήματα. Αλλά η τακτική να απομονώνονται και να φορτώνονται στον αποσυμφορητικό νόμο δεν έχει λογική», τόνισε ο εμπνευστής του νόμου, με τον οποίο αφέθηκαν ελεύθεροι αρκετοί βαρυποινίτες και σκληροί ποινικοί.

Μάλιστα, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι η μείωση της εγκληματικότητας οφείλεται στις ρυθμίσεις που εμπνεύστηκε! «Δεν είναι τυχαία η μικρή μείωση αλλά οφείλεται στις συνθήκες κράτησης που δεν είναι απάνθρωπες, πράγμα το οποίο διευκολύνει την επανένταξή του στη συνέχεια. Όταν οι συνθήκες δεν είναι βάρβαρες η επανένταξη διευκολύνεται», είπε χαρακτηριστικά και υπενθύμισε ότι η χώρα μας έχει δεχτεί αρκετές ποινές από τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

Να θυμίσουμε ότι πριν λίγο διάστημα ο κ. Παρασκευόπουλος ερωτηθείς αν ο νόμος του πρέπει να αλλάξει , είπε «ναι, πρέπει να γίνουν αλλαγές. «Η νομοθεσία πρέπει να είναι υπό επανεξέταση όταν υπάρχουν δυσλειτουργίες», διατυμπάνιζε τότε…

Φωτογραφία intime news