Ν. Παππάς: Να ανακαλέσει η ΝΔ τα περί ακύρωσης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες

Ν. Παππάς: Να ανακαλέσει η ΝΔ τα περί ακύρωσης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες

«Έκκληση» στην Νέα Δημοκρατία να «ανακαλέσει και ανασκευάσει τα περί ακύρωσης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδεις» απέυθυνε ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς μιλώντας στη Βουλή, ενώ λίγες ώρες πριν την έναρξη του διαγωνισμού έστειλε σαφές μήνυμα προς του συμμετέχοντες.

«Τρόπος για υπέρβαση της νομιμότητας δεν υπάρχει και κανένας να μην προκαλεί την τύχη του ανεξαρτήτως τσέπης, ονόματος και ενδόξου παρελθόντος και μέλλοντος. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να απειλεί δημόσιους λειτουργούς για να παρακάμψει την διαδικασία πλανάται πλάνη οικτρά και νομίζει ότι ζει σε προηγούμενες εποχές», τόνισε χαρακτηριστικά.

Λίγο νωρίτερα επιχείρησε να υπερασπιστεί τον σχετικό διαγωνισμό υποστηρίζοντας ότι είναι «θλιβερό ορισμένοι να μιλούν για διαγωνισμό παρωδία».

«Είναι παρωδία ένας διαγωνισμός με 9 υποψήφιους και 4 άδειες; Τι να συγκρίνει κανείς με τον διαγωνισμό για την Digea; Που δεν είχε ως προαπαιτούμενο κανένα έλεγχο για την προέλευση των κεφαλαίων;», υπογράμμισε, ενώ σήκωσε το γάντι προς την ΝΔ ζητώντας να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα και να μην κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό!

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι από στις 15 Γενάρη καταλογίστηκαν οι φόροι που αναλογούν στα κανάλια, το πόσο των οποίων φτάνει τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Σε σχέση με τις αιτιάσεις του Ν. Νικολόπουλου κατά του Γ. Αλαφούζο, ο κ. Παππάς ξεκαθάρισε ότι η «εταιρεία του έχει καταθέσει φορολογική αλλά και τραπεζική ενημερότητα», η οποία έχει εξεταστεί ενδελεχώς.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Επικρατείας έκανε γνωστή την πρόθεση της ΕΡΤ να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για το περιστατικό κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας τον Δεκαπενταύγουστο από την Τήνο. Μίλησε για «εξόφθαλμη κλοπή που προσβάλλει την ΕΡΤ και τους τηλεθεατές», ενώ πέρασε και στην επίθεση λέγοντας: «Και μάλιστα αντί να ζητήσουν συγγνώμη ζήτησαν τα ρέστα».

«Είναι νομίζω ένα σύμπτωμα μιας νοοτροπίας της ηγεσίας καναλιών, που νομίζουν ότι η δημόσια περιουσία υπάρχει για τους να υπηρετεί», προσέθεσε ο υπουργός Επικράτειας και σήκωσε το γάντι στην ΝΔ ευχόμενος και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να «ταυτίζεται με αυτήν την θέση».

Αλέξανδρος Διαμάντης