N. Παππάς: Δεν παραιτούμαι - Άδειες λειτουργίας για όλους με 25 εκατ. ετησίως

N. Παππάς: Δεν παραιτούμαι - Άδειες λειτουργίας για όλους με 25 εκατ. ετησίως

Την πρόθεση της κυβέρνησης να ρυθμίσει το τηλεοπτικό τοπίο παρά το φιάσκο του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες που κρίθηκε στο σύνολό του αντισυνταγματικός από το ΣτΕ, εξέφρασε σήμερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Επικρατείας, ο Νίκος Παππάς.

Ο υπουργός Επικρατείας, ξεκαθάρισε ότι δεν παραιτείται, καθώς, όπως είπε απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, σημειώνοντας μάλιστα ότι η ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου υπήρξε κυβερνητική επιλογή στο πλαίσιο της σύγκρουσης της κυβέρνησης με τη διαπλοκή.

Επιτέθηκε, δε, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, λέγοντας ότι η τότε σύνθεση είχε κρίνει το μαύρο στην ΕΡΤ συνταγματικό, χαρακτηρίζοντας την απόφαση αρνητική, ενώ πρόσθεσε ότι η απόφαση του ΣτΕ αφήνει ένα νομικό κενό ως προς τον αριθμό των αδειών.

Ωστόσο, δήλωσε ότι η απόφαση θα γίνει σεβαστή από την κυβέρνηση «και με βάση αυτή θα πορευτούμε»

Εξάλλου, ο Νίκος Παππάς προανήγγειλε την έκδοση βεβαιώσεων λειτουργίας τόσο για τα παλιά όσο και για τα νέα κανάλια, μέχρι να συγκροτηθεί το ΕΣΡ, με συνολικό τίμημα 25 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Λ. Κρέτσος: Με το νέο "νόμο γέφυρα" θα πληρώσουν όλοι οι καναλάρχες

Η ιστορία δεν γυρίζει πίσω και είμαστε υποχρεωμένοι να συμμορφωθούμε με την απόφαση του ΣτΕ είπε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ Πρακτορείο 104,9.

Εφεξής όποιος διαγωνισμός γίνει και όταν γίνει θα πρέπει να γίνει από το ΕΣΡ όταν αυτό συγκροτηθεί σημείωσε ο κ. Κρέτσος.

Η απόφαση του ΣτΕ μας επαναφέρει στο προηγούμενο καθεστώς ανομίας σημείωσε τονίζοντας ότι με το νέο "νόμο γέφυρα" θα πληρώσουν όλοι οι καναλάρχες, ανέφερε επίσης ο κ. Κρέτσος.

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε ακόμα:

- Ν. Παππάς: Η κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη και θα νομοθετήσει άμεσα νέα ρύθμιση