Ν. Παππάς: Δεν είναι καλή εικόνα η διαφωνία Κοτζιά - Καμμένου

Ν. Παππάς: Δεν είναι καλή εικόνα η διαφωνία Κοτζιά - Καμμένου

Μηνύματα προς τον Πάνο Καμμένο η πλευρά του Μαξίμου με τον υπουργό ΨΗΠΤΕ, Νίκο Παππά εκ των στενότερων συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει σχετικά με τη διαφορά προσέγγισης Κοτζιά-Καμμένο: «Δεν είναι καλή εικόνα αυτή, δεν την κρύψαμε ούτε προσπαθήσαμε να την καλωπίσουμε. Υπάρχει πλειοψηφία στη Βουλή για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, εδώ είμαστε και θα το δούμε».

Σε σχέση με το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ ο κ. Παππάς μιλώντας στον Νews24/7 πήρε ευθέως θέση υπέρ του κ. Κοτζιά ο οποίος κινήθηκε σε διαφορετικό μήκος κύματος από τον κ. Καμμένο: «Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών είναι απολύτως ακριβής. Η συμφωνία των Πρεσπών είναι πολύ συγκεκριμένη, έχει συγκεκριμένα βήματα και μας δεσμεύει.

Σημειώνεται, ότι σήμερα το πρωί ο Ν. Φίλης έστειλε έμμεσο μήνυμα στον Πάνο Καμμένο σχολιάζοντας την αντίδρασή του μέσω Twitter όπου χαρακτήρισε άκυρη τη διαδικασία του δημοψηφίσματος στην πΓΔΜ, επισημαίνοντας ότι «δεν είναι ανάγκη να κάνουμε τους συνταγματολόγους από την Ελλάδα, με τις δικές τους διαδικασίες θα αποφασίσουν πώς θα προχωρήσουν».

«Ο κ. Καμμένος έχει γενικότερη διαφωνία για το θέμα, επικαλείται το Σύνταγμα. Εγώ δεν είμαι συνταγματολόγος και δεν κάνω το συνταγματολόγο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ν. Φίλης.

Είναι προφανές ότι οι βόρειοι γείτονές μας έχουν δυσκολίες. Η συμφωνία που ορισμένοι εδώ τη λένε κατάπτυστη και προδοτική έχει δημιουργήσει μεγάλες δυσκολίες στον κ. Ζάεφ. Διατηρούμε την αισιοδοξία μας ότι θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες και η συμφωνία θα τελεσφορήσει».

Απαντώντας στον κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλο που μίλησε για αργυρώνητους βουλευτές τόνισε ότι «καθένας επιλέγει το ύφος με το οποίο πολιτεύεται, στη συγκεκριμένη περίπτωση με εξυπνακισμούς, με ειρωνείες και ύβρεις, όλοι κρίνονται για το ύφος και το ήθος τους».

«Το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής -συνέχισε- προβλέπουν όλα τα ενδεχόμενα (σ.σ. αν οι ΑΝΕΛ άρουν την υποστήριξή τους προς την κυβέρνηση).. Προϊόντος του χρόνου θα διαμορφωθούν οι συνθήκες για να μην κινδυνεύσει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Αισιοδοξούμε ότι θα έχει λυθεί το μακεδονικό μέχρι τις εκλογές. Σας διαβεβαιώ ότι η κυβέρνηση όταν υπογράφει μια συμφωνία το κάνει επειδή το πιστεύει, δεν κάνει μπλόφες, όπως έκανε ο Κ. Καραμανλής το 2008 στο Βουκουρέστι σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Αδ. Γεωριάδης». Ο κ. Παππάς απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει από ένα σημείο και μετά η κυβέρνηση ως κυβέρνηση μειοψηφίας.

Για το ζήτημα των συντάξεων, ο κ. Παππάς ανέφερε ότι «η δική μας πρόθεση είναι σαφής. Η διαπραγμάτευση έχει καλές και κακές στιγμές. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να μην ισχύσει το μέτρο περικοπής των συντάξεων. Η χώρα μας δεν είναι υπό επιτροπεία. Οι προϋπολογισμοί κατατίθενται και αν υπάρχουν ενστάσεις από την Κομισιόν διατυπώνονται. Οι νόμοι καταργούνται με νόμους.

Σχετικά με τις επικείμενς εκλογές ο Ν. Παππάς σημείωσε: «Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το φθινόπωρο του 2019. Δεν μπλέκουμε τις εκλογές με το μακεδονικό».

Θα αξιοποιηθούν τα νομικά εργαλεία για να πάμε στο πολιτικά ευκταίο». Μιλώντας για τις πλημμύρες στη Μάνδρα και τη δικαστική εμπλοκή της Ρένας Δούρου ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι «κάποιοι εργαλειοποιούν την Δικαιοσύνη, έχει στοχοποιηθεί η Ρένα Δούρου, δεν συμβαίνει με άλλους περιφερειάρχες αυτό. Έχει κάνει πετυχημένη θητεία, τις αποφάσεις θα τις πάρουμε συλλογικά σε σχέση με το αν θα είναι ξανά υποψήφια».

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ διαπίστωσε επίσης «κλιμάκωση των επιθέσεων εναντίον της ΕΡΤ, προσπαθούμε να βάλουμε δικλείδες ασφαλείας για την ανεξαρτησία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, δέχεται λυσσαλέες επιθέσεις που κρύβουν σκοπιμότητες. Στην ΝΔ δεν θέλουν μια βελτιωμένη ΕΡΤ, θέλουν μια κλειστή ΕΡΤ. Ο κόσμος φέτος θα έχει τη δυνατότητα να αξιολογήσει τι μπορεί να κάνει η ΕΡΤ».

Φωτογραφία intime news

Διαβάστε ακόμα:

- Ν. Φίλης κατά Π. Καμμένου: Ας μην κάνουμε τους συνταγματολόγους από την Ελλάδα