Ν. Παπαθανάσης: Στις 29 Ιουνίου ανοίγουν τα γυμναστήρια

Ν. Παπαθανάσης: Στις 29 Ιουνίου ανοίγουν τα γυμναστήρια

Στην αυστηρότερη λήψη μέτρων που θα πρέπει να τηρούνται ως προς την προσέλευση των πολιτών στους χώρους εστίασης αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, με αφορμή τη λειτουργία τους στις 25 Μαΐου προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα ανακοινώσεις για τη στήριξη του κλάδου.

Μιλώντας στον Ant1 ο υφυπουργός τόνισε συγκεκριμένα για τα καταστήματα εστίασης θα είναι πιο αυστηρά από αυτά που ισχύουν σε σούπερ μάρκετ και εμπορικά καταστήματα, υπογραμμίζοντας ότι, και εκεί ο ιδιοκτήτης θα είναι υποχρεωμένος να ξέρει ανά πάσα στιγμή πόσα άτομα βρίσκονται στο χώρο, ώστε να μη γίνεται υπέρβαση.

Ξεκαθάρισε ότι, σε κάθε τραπέζι θα κάθονται αυστηρά έως έξι άτομα. Έτσι, καλύπτεται το 90% των περιπτώσεων, σημείωσε, ενώ δεν θα υπάρχει όριο στις πολύτεκνες οικογένειες.

Σε δηλώσεις του στο Mega ο υφυπουργός τόνισε επίσης ότι η απόφαση να ανοίξει νωρίτερα από την 1η Ιουνίου η εστίαση έγινε σε συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονες που έκριναν ότι μπορούσε να προχωρήσει το άνοιγμα της εστίασης, κι έτσι το περασμένο Σάββατο ελήφθη η σχετική απόφαση από την κυβέρνηση.

Δεν υπήρξαν «πιέσεις» προς τους λοιμωξιολόγους για τις αποφάσεις αυτές, είπε ο κ. Παπαθανάσης, παρά μόνον συζητήσεις με τους ειδικούς και συμπλήρωσε ότι η επανεκκίνηση της εστίασης στις 25 Μαΐου αφορά περίπου 320.000 εργαζόμενους και είναι ένας πυλώνας της οικονομίας που θα ξεκινήσει με τους καλύτερους όρους προκειμένου να διασφαλίζεται η δημόσια υγεία.

Παράλληλα, για τα μέτρα και τους κανόνες αποστάσεων που θα ισχύουν, ανέφερε πως θα υπάρχει η καλύτερη δυνατή χωρητικότητα και δυναμικότητα για την έναρξη στην εστίαση την επόμενη Δευτέρα. Ωστόσο υπάρχουν επιχειρήσεις στην εστίαση που δεν θα καταφέρουν να ανοίξουν στις 25 Μαίου, διότι δεν έχουν υπαίθριο ή ημιυπαίθριο χώρο. Για τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις θα υπάρξει μέριμνα, αφού όπως είπε «και αυτοί οι χώροι θα ανοίξουν εντός του Ιουνίου».

Απαντώντας στους προβληματισμούς ιδιοκτήτη καφετέριας όσο αφορά στα οικονομικά ζητήματα με τα οποία θα βρεθούν οι επιχειρηματίες του κλάδου του αντιμέτωποι, ο υφυπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι, «λύνουμε όλα τα προβλήματα που μπορούμε, είμαστε μέσα στην κρίση».

Τέλος, μιλώντας στο Θέμα 104,6, και αναφερόμενος στο άνοιγμα των γυμναστηρίων, είπε πως είναι προγραμματισμένο να επαναλειτουργήσουν στις 29 Ιουνίου. Έως τότε ο κλάδος βρίσκεται σε αναστολή με όσα προβλέπονται για αυτές τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους τους.