«Αναβάθμιση των F16 τώρα που περικυκλώνεται η χώρα μας»

«Αναβάθμιση των F16 τώρα που περικυκλώνεται η χώρα μας»

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Την αναγκαιότητα αναβάθμισης των F16 επισήμανε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η οποία επεξεργάζεται στο σχετικό νομοσχέδιο. Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο είναι τόσο επιτακτική η ανάγκη να προχωρήσει η χώρα μας στη αναβάθμιση, που όπως τόνισε ο ίδιος «θα προτιμούσα να χάσω τον ύπνο μου μπροστά στο ενδεχόμενο να με καλέσουν να πάω σε μια Εξεταστική Επιτροπή, παρά επειδή δεν έκανα τίποτα για να αναβαθμίσω τα αεροσκάφη F16 σε αυτόν τον καιρό και τις υπαρκτές απειλές που, συμφωνούμε ότι, περικυκλώνουν τη χώρα μας»!

 

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο η ώρα της αναβάθμισης των Ενόπλων Δυνάμεων είναι «τώρα όχι αύριο». «Ασφαλώς θα χρειαστούν και σχεδιάζονται κι άλλες παρεμβάσεις, όπως να εξοπλίσουμε τα υποβρύχια με τορπίλες νέου τύπου καθώς επίσης να αναβαθμιστεί και ο στόλος δεδομένων των συνθηκών», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά την περίφημη διαρροή για το πάγωμα των ΜΟΕ ο Ν. Παναγιωτόπουλος τόνισε η πολιτική του ΥΠΕΘΑ δεν εκφράζεται με διαρροές αλλά με επίσημες τοποθετήσεις. «Αυτό που είχαμε πει ως υπουργείο εν όψει συζήτησης 2 ηγετών ήταν ότι δεν είμαστε σε βιασύνη για επανέναρξη συζητήσεων για τα ΜΟΕ, ως εκεί όμως», είπε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Σε κάθε περίπτωση ο κ. Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε ότι η χώρα μας δεν τρέφει αυταπάτες για δραματική αλλαγή της συμπεριφοράς της Τουρκίας, ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, «άκουσαν επιχειρήματά μας». «Η προσπάθεια συνεχίζεται, πιστεύω ως αισιόδοξος ότι υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης», δήλωσε.