Ν. Παναγιωτόπουλος: Η κυβέρνηση παίζει το χαρτί της σκανδαλολογίας για να καλύψει τις ανεπάρκειές της

Ν. Παναγιωτόπουλος: Η κυβέρνηση παίζει το χαρτί της σκανδαλολογίας για να καλύψει τις ανεπάρκειές της

Είναι δεδομένο ότι από εδώ και πέρα η κυβέρνηση θα παίξει πολύ το χαρτί της σκανδαλολογίας και θα βλέπουν το φως της δημοσιότητας υποθέσεις που θα έχουν να κάνουν με δήθεν εμπλοκή της ΝΔ, δήλωσε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείο Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».

Κληθείς να σχολιάσει το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, να ενημερώσει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, τον ελληνικό λαό σχετικά με όσα αναφέρθηκαν στη δίκη για την υπόθεση της Siemens, αλλά και για την υπόθεση Αυγενάκη, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε: «Αυτή η τακτική θεωρώ ότι είναι μία δόκιμη τακτική, προκειμένου να τραβήξει την κουβέντα μακριά από ανεπάρκειες και κακές επιδόσεις αυτής της κυβέρνησης και να την αντιστρέψει με τη γνωστή δόση σκανδαλολογίας προς τη ΝΔ». Παρατήρησε δε ότι «πολλά μένουν να αποδειχθούν, αλλά όταν πεταχθεί η λάσπη στον ανεμιστήρα η ζημιά γίνεται "εκεί και τότε" και όχι όταν ο στόχος αυτής της λάσπης δικαιώνεται μετά από κάποια χρόνια στα Δικαστήρια».

«Όλες αυτές οι υποθέσεις τελικά θα κριθούν από τη Δικαιοσύνη. Κάποιες από αυτές η Δικαιοσύνη ήδη τις ερευνά και κάποιες από αυτές τις έρευνες ήδη έχουν παράξει αποτελέσματα. Σε κάθε περίπτωση, όμως, δημιουργείται ένα τοξικό πολιτικό κλίμα, το οποίο οπωσδήποτε θα βαρύνει όσο πηγαίνουμε στην τελική ευθεία της θητείας αυτής της κυβέρνησης» εκτίμησε ο τομεάρχης της ΝΔ.

Με αφορμή όσα ανέφερε στην κατάθεσή της η πρώην γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου Αικατερίνη Τσακάλου, στη δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου, ο τομεάρχης της ΝΔ σημείωσε πως «όπου υπάρχουν σκιές, όσο δε διαλύονται, η μομφή πέφτει συνολικά στο πολιτικό σύστημα και όχι σε ένα ή δύο ή κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις ατόμων που έχουν εμπλακεί και σε αυτή τη λογική καλό είναι να διαλευκαίνονται αυτές οι υποθέσεις και όχι να μένουν σκιές». «Θα πρέπει όλοι να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και να μη δημιουργούμε νέα δικαστική ύλη με αποτελέσματα επιφάσεων λάσπης και σπίλωσης δεξιά κι αριστερά για τρίτους» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν θα πρέπει να εκδοθεί ο Μιχάλης Χριστοφοράκος απάντησε: «Ως πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση της Siemens θα έλεγα ότι θα έπρεπε να είναι σκέψη να εκδοθεί κιόλας. Αλλά αυτό εξαρτάται από τις διαπραγματευόμενες Αρχές, αφενός την ελληνική Δικαιοσύνη και αφετέρου τα αντίστοιχα γερμανικά όργανα. Είναι δική τους υπόθεση και εφόσον προκύπτουν διάφορες -και μεταξύ άλλων δικονομικές- προϋποθέσεις θα μπορούσε να παρθεί μία τέτοια απόφαση».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στο προσυνέδριο της ΝΔ, που διεξάγεται σήμερα στα Ιωάννινα, με επίκεντρο τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και την κοινωνική αλληλεγγύη, ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι «θα παρουσιαστούν κάποιες θέσεις της ΝΔ και πλέον θα μιλήσουν και κάποια μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας σε μία ελεύθερη διαδικασία για τις πολιτικές κοινωνικής προστασίας που θα πρέπει να αναπτυχθούν, συμπληρωματικά με αυτές που ήδη αναπτύσσονται».

Σε ό,τι αφορά τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος από το υπερπλεόνασμα επισήμανε ότι «αποτελεί παράδοξο να χρωστάει η κυβέρνηση 6 δισ. ευρώ σε ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τρίτους και να λέει ότι θα γυρίσει πίσω ως κοινωνικό μέρισμα 1,1 δισ. ευρώ», ενώ διευκρίνισε ότι η πρόταση της ΝΔ για τη διανομή τους κοινωνικού μερίσματος στους μακροχρόνια ανέργους στηρίζεται στο ότι αποτελούν κοινωνική ομάδα, η οποία βρίσκεται "στο κόκκινο". «Το ζήτημα είναι να καταλήξουμε κάπου και αυτοί που θα λάβουν αυτό το μέρισμα να είναι αυτοί που βρίσκονται στη μεγαλύτερη ανάγκη, για να υπάρξει και η μεγαλύτερη -κατά το δυνατόν- ωφέλεια» εξήγησε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: SOOC