«Όσα διέρρεαν στον Τύπο για Novartis προέρχονταν από την Εισαγγελία»»

«Όσα διέρρεαν στον Τύπο για Novartis προέρχονταν από την Εισαγγελία»»

Του Αλέξανδρου Διαμάντη 

Tο κουβάρι των πιέσεων που φέρεται να δέχτηκε προκειμένου να καταθέσει εναντίον πολιτικών προσώπων ξετύλιξε χθες ο άλλοτε προστατευόμενος μάρτυρας, Νίκος Μανιαδάκης. Όχι μόνο ισχυρίστηκε ότι του προσφέρθηκαν οικονομικά ανταλλάγματα αλλά τον… διαβεβαίωσαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ξανά κυβέρνηση και συνεπώς δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Κλείνοντας, μάλιστα, την κατάθεσή του ο κ. Μανιαδάκης, σύμφωνα με πηγές της προανακριτικής, εκτίμησε ότι όσα διέρρεαν στον φιλικό προς τον ΣΥΡΙΖΑ τύπο προερχόντουσαν είτε από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη είτε από τους δύο συνεργάτες της. Κι αυτό διότι κανένας άλλος πλην των τριών δεν (θα έπρεπε) να γνωρίζει όσα στη «γιάφκα» της εισαγγελέως Διαφθοράς λεγόντουσαν.

Να σημειωθεί, εξάλλου, ότι προχθές ο ίδιος κατήγγειλε ότι οι εισαγγελείς έπαιρναν γραμμή από το… Documento, καλώντας τον να επιβεβαιώσει αν όσα γράφει η εφημερίδα είναι αληθή! «Έδινα καταθέσεις σε ένα διαμέρισμα πλησίον της Μιχαλακοπούλου. Με οδηγούσε εκεί μια γυναίκα Αστυνομικός. Μου έλεγαν οι εισαγγελείς να μη φοβάμαι καθώς οι κκ Σαμαράς και Γεωργιάδης δεν θα επανεκλεγούν. Με ρωτούσαν για πέντε πρόσωπα. Κατά κύριο λόγο για τον Άδωνι Γεωργιάδη», τόνιζε στην πρώτη του κατάθεση προσθέτοντας ότι οι πιέσεις αφορούσαν και τους κκ Σαμαρά, Στουρνάρα, Λοβέρδο και Βενιζέλο.

Ξέρουμε για τις... κουρτίνες

Χθες, όμως, πήγε και ένα βήμα παραπέρα σχετικά με τον τρόπο που προσπαθούν οι εισαγγελείς να ακούσουν αυτά που προφανώς ήθελαν. Σύμφωνα με μέλη της προανακριτικής ο Ν. Μανιαδάκης, του  έδειχναν υπουργικές αποφάσεις και του έλεγαν πως αυτές «είναι προϊόν πολιτικής συναλλαγής» ενώ για να τον πείσουν ότι δεν θα πρέπει να φοβάται, φέρεται να κατέθεσε (εκ νέου) ότι οι ανακριτές του έλεγαν ότι θα εκλεγεί ξανά το κυβερνών κόμμα. Φέρεται, δε,  να του είχαν πει, μήπως και τον… εκφοβίσουν ότι «έχουν τόσες λεπτομέρειες για τον Άδωνι έως και ποιος πλήρωνε τις κουρτίνες του σπιτιού του«

Ένα από τα σημεία της κατάθεσής του που ξεχωρίζουν τα μέλη της προανακριτικής είναι τα όσα έγιναν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ο Ν. Μανιαδάκης, αφού χαρακτήρισε «τραυματική» την εμπειρία του, υποστήριξε ότι οι Αμερικάνοι δεν είχαν… στοιχεία. Σύμφωνα  με τον ίδιο έρευνα στην Αμερική δεν υπήρχε, καθώς -όπως ισχυρίστηκε- ξεκίνησε από την Ελλάδα με πρωτοβουλία του δικηγόρου Παύλου Σαράκη. «Ό,τι έχουν οι Αμερικανοί είναι μόνο οι καταθέσεις των ίδιων μαρτύρων που έχει η Ελλάδα, ίσως και ενός τρίτου. Κανένα στοιχείο δεν έχουν οι Αμερικανοί δικό τους. Ό,τι μου έδειξαν στο FBI ήταν μόνο οι καταθέσεις των Ελλήνων μαρτύρων, τίποτα άλλο», φέρεται να τόνισε χθες.

Συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα, επιβεβαίωσε ότι είχε συνεργασία με τον Π. Κουρουμπλή και την Ο.  Γεροβασίλη, με την τελευταία να του έχει αναθέσει να μιλά με την τρόικα για το claw back.  «Και με ΣΥΡΙΖΑ παρείχα υπηρεσίες», φέρεται να είπε ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η Όλγα Γεροβασίλη φέρεται να τον… πίεζε για τα διαγνωστικά κέντρα, την στιγμή που η ίδια είναι ιδιοκτήτρια ενός τέτοιου στην Άρτα!

Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο διάλογος που φέρεται αν είχε ο Ν. Μανιαδάκης με τον Β. Κεγκέρογλου σχετικά με τις τιμολογήσεις των φαρμάκων επί ΣΥΡΙΖΑ:

Κεγκερογλου: Εάν την περίοδο του 2010-2012 το Υπουργείο Υγείας δεν προέβαινε στις μειώσεις των φαρμάκων με μια σειρα ενεργειών όπως τότε υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ, ποιος θα ωφελούνταν;

Μανιαδακης: Οι φαρμακοβιομηχανίες

Β.Κεγκερογλου: Γνωρίζετε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ το 2015 ο κ. Κουρουμπλής  έκανε μία αντί δύο τιμολογήσεις φαρμάκων;

Μανιαδάκης: Ναι το γνωρίζω

Β.Κεγκερογλου: Ποιος βλάφτηκε από αυτό;

Μανιαδάκης: Ο καταναλωτής