Υπεκφυγές Ν. Κοτζιά για τις αποκαλύψεις με επίθεση στη ΝΔ

Δευτέρα 03 Σεπτεμβρίου 2018, 19:37
-A +A
Υπεκφυγές Ν. Κοτζιά για τις αποκαλύψεις με επίθεση στη ΝΔ

Υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή είχε προτείνει την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» για τα Σκόπια, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς απέφυγε να δώσει απαντήσεις για τις αποκαλύψεις που προκύπτουν από τηλεγραφήματα μεταξύ πΓΔΜ και ΗΠΑ το 2008, ενώ υποστηρίζει πως ο Ν. Γκρούεφσκι παρίστανε ότι αποδεχόταν συμβιβασμό «για να κοροϊδεύει τον διεθνή παράγοντα»

Και ενώ τα απόρρητα τηλεγραφήματα που διέρρευσαν μέσω των wikileaks δείχνουν ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών τα Σκόπια κατοχυρώνουν όσα είχαν ήδη προτείνει μετά το Βουκουρέστι, ο υπ. Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του εξαπολύει επίθεση προς τη Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας την μεταξύ άλλων ότι υιοθετεί τις απατηλές διαβεβαιώσεις του κυρίου Γκρούεφσκι, χωρίς να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στα ζητήματα της γλώσσας και της ταυτότητας.  

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ν. Κοτζιά:

«Είναι γνωστό ότι ο κύριος Γκρούεφσκι δεν ήθελε οποιαδήποτε λύση του ονοματολογικού ζητήματος. Προκειμένου να κοροϊδεύει τον διεθνή παράγοντα παρίστανε ως να αποδεχόταν αναγκαστικά έναν συμβιβασμό. Ουδείς τον πίστευε. Εκτός, εκ των υστέρων, από τον κ. Μητσοτάκη.

Αυτή την παράσταση του κ. Γκρουέφσκι την επιβραβεύει με την σημερινή της ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία.

Η οποία μάλιστα, μέσα στη βιασύνη της, παραβλέπει ότι σύμφωνα με τα διαρρεύσαντα στο WikiLeaks αμερικανικά αρχεία, η σκοπιανή πλευρά ήθελε να χρησιμοποιεί το συνταγματικό της όνομα νέτο-σκέτο «Μακεδονία» για εσωτερική χρήση, κάτι που η Νέα Δημοκρατία είχε αποδεχτεί.

Το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία ακόμα και σήμερα υιοθετεί τις απατηλές διαβεβαιώσεις του κυρίου Γκρούεφσκι δείχνει το πως συμπορεύεται με τον άνθρωπο που διεκδικούσε ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι σκοπιανός.

Στην πραγματικότητα, ο κύριος Γκρούεφσκι απέρριψε πολλαπλώς την πρόταση «Βόρεια Μακεδονία» την οποία κατέθεσε στις καλύτερες στιγμές της η ίδια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τότε, όταν δεν προωθούσε νέτο-σκέτο το «Μακεδονία». Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, διά της τότε υπουργού της, υποστήριζε ότι η καλύτερη λύση στο γνωστό πρόβλημα είναι η ονομασία «Βόρεια Μακεδονία», την οποία πολλαπλώς απέρριπτε το 2007-09 ο Ν. Γκρούεφσκι. Η μνήμη της Νέας Δημοκρατίας είναι, για μικροπολιτικούς λόγους, κοντή. Δεν ενθυμείται τις πολλαπλές απορρίψεις της ονομασίας αυτής στις διαπραγματεύσεις και θυμάται μόνο την προσπάθεια εξαπάτησης του διεθνή παράγοντα που έκανε ο Ν. Γκρούεφσκι.

Φαίνεται ότι ο κύριος Μητσοτάκης θέλει να ξεχάσει ότι αυτός ο τόπος κυβερνήθηκε και από τη Νέα Δημοκρατία. Του σημειώνω: η απόρριψη εκ μέρους του της πολιτικής του Κων. Μητσοτάκη και του Κ. Καραμανλή στο μακεδονικό είναι πρόβλημα δικό του, ίσως της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά δεν θα γίνει πρόβλημα για τη χώρα.»

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 27/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα