Ν. Κοτζιάς στην τελετή παράδοσης - παραλαβής: Βρώμικα χέρια πετούν λάσπη

Ν. Κοτζιάς στην τελετή παράδοσης - παραλαβής: Βρώμικα χέρια πετούν λάσπη

Ευθείες βολές κατά του Πάνου Καμμένου, τον οποίο δεν κατονόμασε, εξαπέλυσε ο Νίκος Κοτζιάς κατά την ομιλία του στην τελετή παράδοσης παραλαβής δηλώνοντας ενώπιον του Πρωθυπουργού, ότι αυτοί που πετούν λάσπη είναι άθλιοι και λειτουργούν εκτός δημοκρατικών θεσμών.

Χωρίς αναφορές στο θέμα της παραίτησής του και τα αίτια που την προκάλεσαν αλλά και στην επιστολή του προς τον Αλέξη Τσίπρα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών μίλησε για το έργο του ανακοινώνοντας ταυτόχρονα την προώθηση Προεδρικού Διατάγματος  σχετικά με την επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια της χώρας στη ζώνη από τους Οθωνούς μέχρι τα Αντικύθηρα.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε πάντως στο θέμα των απόρρητων κονδυλίων που άνοιξε στο υπουργικό συμβούλιο ο Πάνος Καμμένος καταγγέλλοντας τον υπουργό Εξωτερικών ευθέως για κακοδιαχείριση αλλά και για χρηματισμό από επιχειρηματικά συμφέροντα προκειμένου να προωθήσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Στο πλαίσιο αυτό επανέλαβε ότι όσοι πετούν λάσπη έχουν βρώμικα χέρια και ταυτόχρονα τους λείπει η σοβαρότητα. Και Δημοκρατία όπως είπε χωρίς σοβαρότητα δεν υπάρχει.

Μάλιστα επισήμανε πως το ζήτημα των καταγγελιών για τα κονδύλια εγείρει ζήτημα μείζονος σημασίας αφού πλήττει τα συμφέροντα της χώρας στο εξωτερικό "Ποιος θα μας εμπιστευτεί" αναρωτήθηκε και "ποιος θα συνεργαστεί για την προώθηση εθνικών μας θεμάτων" ήταν το ερώτημα που έθεσε.

«Είμαι πολύ περήφανος που με τη δική σας καθοδήγηση κύριε πρωθυπουργέ στείλαμε 93 υποθέσεις διαφθοράς στον εισαγγελέα», επισήμανε, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε: «Φεύγω έχοντας κάνει το μεγάλο βήμα του "Μακεδονικού" με την υποστήριξή σας κύριε πρωθυπουργέ, φεύγω ευχαριστημένος».

Χαρακτήρισε παραδοξολογία το ότι έχει παραιτηθεί και είναι ευτυχής, αναφερόμενος στο γεγονός ότι πέρασε η συμφωνία των Πρεσπών από τη Βουλή των Σκοπίων. Για το Κυπριακό είπε πως για πρώτη φορά βγήκαμε από διαπραγματεύσεις χωρίς blame game σε βάρος μας. Πρόσθεσε ότι έχουμε κάνει σοβαρά βήματα για την ΑΟΖ.