Ν. Κοτζιάς: Να γίνει κατανοητό στην πΓΔΜ ότι δεν υπάρχει λύση χωρίς τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ν. Κοτζιάς: Να γίνει κατανοητό στην πΓΔΜ ότι δεν υπάρχει λύση χωρίς τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Πρέπει να γίνει κατανοητό στα Σκόπια ότι δεν υπάρχει ουδεμία λύση χωρίς την αποδοχή της Συμφωνίας των Πρεσπών» υποστήριξε ο Νίκος Κοτζιάς μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν είναι δυνατόν να γίνει αυτό που λένε οι δύο αντιπολιτεύσεις στην Ελλάδα και στην πΓΔΜ, ότι μπορούν να εξασφαλίσουν μία καλύτερη για την κάθε πλευρά συμφωνία, διότι αυτό δεν βγαίνει ακόμα και με την απλή αριθμητική του δημοτικού».

Ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ακόμα ότι στο Συμβούλιο συζητήθηκε «η ανάγκη να διασφαλίσουμε τη λειτουργία των θεσμών στη Βοσνία και υπογράμμισα το γεγονός, γιατί το τρίτο θέμα μας ήταν η μετανάστευση, ότι εξακολουθούν από την Ανατολική Μεσόγειο να έρχονται ρεύματα μεταναστών, ότι έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι».

Τέλος, ανέφερε ότι συζητήθηκε επίσης το θέμα της Βενεζουέλας και πως ο ίδιος είπε «ότι πρέπει να κάνουμε συμβιβαστικές προτάσεις και να βρούμε τρόπους και διαδικασίες με τις οποίες θα ξαναμπούμε σε μια δυνατότητα να λειτουργήσει η δημοκρατία και να οδηγηθεί σε δημοκρατικές εκλογές αυτή η χώρα.»