Ν. Κοτζιάς κατά ΣΥΡΙΖΑ: «Στροφή στον νεοσημιτισμό» στην εξωτερική πολιτική

Ν. Κοτζιάς κατά ΣΥΡΙΖΑ: «Στροφή στον νεοσημιτισμό» στην εξωτερική πολιτική
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς

Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Νίκος Κοτζιάς, σχολιάζοντας πρόσφατη απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. 

Ειδικότερα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών σε ανάρτησή του κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για «στροφή ΣΥΡΙΖΑ στον νεοσημητισμό και εγκατάλειψη αρχών εξωτερική πολιτικής 2015-8», ενώ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι για πρώτη φορά από το 2012 σε ανακοίνωσή του για τα ελληνοτουρκικά «λείπει κάθε αναφορά σε πατριωτισμό» και «ντρέπεται να αναφέρει την τουρκική κατοχή» στην Κύπρο.

Αναλυτικά, στην ανάρτησή του ο κ. Κοτζιάς αναφέρει:

«Διάβασα με Προσοχή το “ντοκουμέντο” του ΣΥΡΙΖΑ για τα ελληνοτουρκικά. Λυπάμαι πραγματικά για στροφή ΣΥΡΙΖΑ στον νεοσημητισμό και εγκατάλειψη αρχών εξωτερική πολιτικής 2015-8. Δεν μπορεί κάποιος να καμαρώνει για τα αποτελέσματά της και να αρνείται τις αρχές και τις αξίες της. Για πρώτη φορά από το 2012 σε ανακοίνωση αυτού του κόμματος για το συγκεκριμένο θέμα λείπει κάθε αναφορά σε πατριωτισμό. Ταυτόχρονα εγκατέλειψε θέσεις κατάργησης εγγυήσεων επί Κύπρου, ενώ ντρέπεται να αναφέρει την τουρκική κατοχή. Μια ένοπλη και βίαιη κατοχή της Τουρκίας που απαιτεί ταυτόχρονα την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών. Κρίμα».

Από πλευρά ΣΥΡΙΖΑ, την ανάρτηση του κ. Κοτζιά σχολίασε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, υποστηρίζοντας πως η εν λόγω απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου «όχι μόνο δεν εγκαταλείπει αρχές μας σε εξωτερική πολιτική αλλά σε μια κρίσιμη συγκυρία αναδεικνύει ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως το μόνο κόμμα με εμπεριστατωμένες θέσεις και στρατηγική».