Ν. Κοτζιάς: Ο κ. Κουμουτσάκος είχε ενημερωθεί για την ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου Ασφαλείας

Ν. Κοτζιάς: Ο κ. Κουμουτσάκος είχε ενημερωθεί για την ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου Ασφαλείας

Της χρησιμότητας του θεσμού του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας υπεραμύνθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, με δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ).

Παράλληλα επέκρινε τη στάση της ΝΔ και συγκεκριμένα του Γιώργου Κουμουτσάκου να αποχωρήσει λόγω απόρριψης του αιτήματός του για διεύρυνση της ατζέντας της συνεδρίασης, κάνοντας λόγο για πρωτοφανή πολιτική της ΝΔ για την ελληνική εξωτερική πολιτική και υποστήριξε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «προτιμά να περιορίζεται σε συνεχή καταγγελτικό λόγο». 

Ο Νίκος Κοτζιάς επιχείρησε να απαντήσει στις καταγγελίες του Γιώργου Κουμουτσάκου λέγοντας πως στη σημερινή συνεδρίαση έγινε μία πολύ συγκεκριμένη και εκτεταμένη συζήτηση για το θέμα της σύστασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, ενώ στη Βουλή, στην Ειδική Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, είχαν συζητηθεί αναλυτικά τα θέματα που αφορούν στις ελληνοαλβανικές σχέσεις, στη FYROΜ και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. 

Ειδικότερα, σε μια προσπάθεια να εξηγήσει γιατί δεν μπορούσε να διευρυνθεί η ατζέντα της συνεδρίασης, ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως η ημερήσια διάταξη είχε καθοριστεί με έγγραφο που είχε παραλάβει ο εκπρόσωπος της ΝΔ από τις 17 Αυγούστου.

Όπως δήλωσε «από τις 17 Αυγούστου (σ.σ. ο Γ. Κουμουτσάκος) είχε χρόνο προκειμένου είτε να στείλει δικές του σκέψεις, είτε να κάνει παρατηρήσεις επί της ημερήσιας διάταξης ή να προτείνει να αλλάξουμε ακόμα και το θέμα της συνεδρίασης».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ