Στο 80% η προσέλευση μαθητών στα Δημοτικά μετά την πανδημία
Ν. Κεραμέως

Στο 80% η προσέλευση μαθητών στα Δημοτικά μετά την πανδημία

Περίπου οκτώ στους δέκα μαθητές του Δημοτικού πήγαν στο σχολείο, κατά την πρώτη ημέρα της λειτουργίας τους, σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας επί της επεξεργασίας του νομοσχεδίου για την Παιδείας υπογράμμισε ότι με βάση τα τελευταία στοιχεία που έχει στη διάθεσή της, περί το 80% των μαθητών βρέθηκαν σήμερα στις τάξεις, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται στις κυβερνητικές αποφάσεις.

Την ίδια ώρα, προανήγγειλε ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υπογράψει νέους διορισμούς εκπαιδευτικών, πέραν των 1.040 διορισμών που υπέγραψε πρόσφατα. Παράλληλα, επισήμανε ότι στη Βουλή αναμένεται να εισαχθούν άλλα δύο νομοσχέδια, ένα για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση και το δεύτερο για την ειδική αγωγή.

Αρχικά, η Υπουργός Παιδείας είχε μιλήσει για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της αυτονομίας των ελληνικών πανεπιστημίων ενώ έκανε ειδική μνεία στα εργαστήρια δεξιοτήτων τα οποία εισάγονται υποχρεωτικά στο ωρολόγιο πρόγραμμα με στόχο να αλλάξουν άρδην το σχολείο. Παράλληλα ενημέρωσε ότι θα εκδοθούν κοινά προγράμματα σπουδών ανάμεσα σε ελληνικά πανεπιστήμια και εγνωσμένου κύρους ξένα πανεπιστήμια.

«27 κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια μεταξύ των οποίων το Harvard, το Prinston, το Columbia, το Tufts έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για συνεργασία με τα ελληνικά πανεπιστήμια. Όλα αυτά ήταν να έρθουν στις 28 Μαρτίου αλλά η πανδημία μας πρόλαβε», σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι θα γίνουν τηλεδιασκέψεις με τα ιδρύματα της αλλοδαπής.