Ν. Κεραμέως: Μικροπολιτική στόχευση έχει η διαδικασία αναδιάταξης του ακαδημαϊκού χάρτη

Ν. Κεραμέως: Μικροπολιτική στόχευση έχει η διαδικασία αναδιάταξης του ακαδημαϊκού χάρτη

«Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να υλοποιήσει τα σχέδια της που υπονομεύουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση» τόνισε μεταξύ άλλων η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Νίκη Κεραμέως, με αφορμή την απάντηση του Υπουργείου Παιδείας σε καταγγελίες σχετικά με τον τρόπο που επιχειρεί την αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας.

Όπως σημειώνει η κ. Κεραμέως, «η απάντηση του Υπουργείου Παιδείας στις καταγγελίες του Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών σχετικά με τον τρόπο που επιχειρείται η νέα αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου μόνο διάψευση δεν μπορεί να θεωρηθεί»

«Η στάση του κ. Γαβρόγλου αποκαλύπτει, με τον πιο εύγλωττο τρόπο, αφενός ότι η διαδικασία αναδιάταξης του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας αποτελεί προϊόν μικροπολιτικής στόχευσης και συμφωνιών κάτω από το τραπέζι, αφετέρου ότι η συναίνεση, την οποία ο ίδιος ο Υπουργός επικαλείται σε κάθε του βήμα, πάει περίπατο όταν οι συνομιλητές του διαφωνούν» σημείωσε η τομεάρχης της ΝΔ.