Ν. Κεραμέως: Εξετάζονται διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών

Ν. Κεραμέως: Εξετάζονται διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Σε αυξήσεις μονίμου προσωπικού στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση προσανατολίζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Απαντώντας σε ερωτήσεις των βουλευτών Γιάννη Δελλή (ΚΚΕ) και Αγγελικής Αδαμοπούλου (ΜεΡΑ25), η κυρία Κεραμέως εξήγησε ότι εξετάζονται τα κενά διδακτικού προσωπικού σε συνάρτηση με τα δημοσιονομικά περιθώρια της οικονομίας, προκειμένου να προχωρήσουν ενδεχόμενες προσλήψεις εκπαιδευτικών.

«Στόχος είναι να καταγραφούν όλα τα κενά που προκύπτουν καθώς ορισμένοι εκπαιδευτικοί δεν πηγαίνουν στις θέσεις τους και στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας εξετάζονται διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Θα εξαρτηθεί από τα αντικειμενικά μεγέθη και τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά τις 10.500 προσλήψεις που είχε προαναγγείλει ο προκάτοχός της, Κ. Γαβρόγλου είπε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε προχωρήσει καν στην κοστολόγησή τους. Πάντως ξεκαθάρισε ότι η παρούσα κυβέρνηση θα προχωρήσει κανονικά στον διορισμό 4.500 μόνιμων εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής που είχαν κοστολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Στο μεταξύ, επανέλαβε την πρόθεσή της για καθολική εφαρμογή της διετούς και υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής. «Εμείς άμεσα με πιέσεις καταφέραμε από τους 52 δήμους που δήλωναν αδυναμία να τρέξουν το πρόγραμμα να το ρίξουμε στους 13. Για εμάς απόλυτος στόχος είναι η απόλυτη κάλυψη της διετούς υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής», τόνισε χαρακτηριστικά.