Ν. Κεραμέως: Αρμαγεδδώνας στην Παιδεία το νομοσχέδιο Γαβρόγλου - Να αποσυρθεί

Ν. Κεραμέως: Αρμαγεδδώνας στην Παιδεία το νομοσχέδιο Γαβρόγλου - Να αποσυρθεί

Αρμαγεδδώνα στην Παιδεία χαρακτήρισε το νομοσχέδιο του Κώστα Γαβρόγλου η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, επαναλαμβάνοντας πως είναι επιτακτική ανάγκη να αποσυρθεί καθώς η κυβέρνηση έχει διοχετεύσει όλη της την ιδεοληψία και στα θέματα της Παιδείας. 

Σε συνέχεια της συνέντευξής της στο liberal.gr, η κα Κεραμέως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου πως η συμπεριφορά του υπουργού Παιδείας είναι απαξιωτική προς τους φορείς και επισήμανε πως υπάρχουν σοβαρότατα θέματα διαδικασίας, αλλά και ουσίας. 

«Το νομοσχέδιο κατατέθηκε τα μεσάνυχτα της Τρίτης. 1.120 σελίδες, 216 άρθρα τα οποία κλήθηκαν να συζητήσουν οι βουλευτές την επομένη το μεσημέρι και δεν κλήθηκαν φορείς καίριας σημασία», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι όλα γίνονται με μόνο κριτήριο την ψηφοθηρία και δυστυχώς η αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη είναι προϊόν πολιτικού εκβιασμού. 

«Θέσαμε στον υπουργό δημοσιεύματα, με βάση τα οποία φέρεται να έχει πει σε πρυτάνεις "ή θα δεχθείς το νομοσχέδιο ή δεν θα μπεις καθόλου ή θα φτιάξουμε και μια νομική ή μια γεωπονική". Παράδειγμα, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, όπου ο Πρύτανης επιβεβαίωσε ότι ο υπουργός του είπε "Ή θα πάρετε και το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και το ΤΕΙ Πελοποννήσου ή δεν θα πάρετε κανένα"», κατήγγειλε η κα Κεραμέως. 

Στη συνέχεια, η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ διαβεβαίωσε πως «θα κάνουμε ό, τι περνά από το χέρι μας για να οδηγήσουμε την κυβέρνηση στην απόσυρση αυτού του νομοσχεδίου. Θα παλέψουμε για να μην πάει αυτό το νομοσχέδιο προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής».

Η ΝΔ θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να αποκαταστήσει την τεράστια ζημιά που έχει επιφέρει αυτή η κυβέρνηση στα θέματα της Παιδείας, συμπλήρωσε η ίδια.

Παράλληλα, έκανε λόγο για ισοπέδωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και κατηγόρησε την κυβέρνηση για την πλήρη κατάργηση των ΤΕΙ και τη συγχώνευσή τους με τα ΑΕΙ, ενώ τόνισε πως η ΝΔ είναι αντίθεση στην ίδρυση τέταρτης νομικής αλλά και νέας γεωπονικής σχολής.