Ν. Κασιμάτη: «Ατυχής αστεϊσμός» η ανάρτηση - Μήνυση από αστυνομικούς

Ν. Κασιμάτη: «Ατυχής αστεϊσμός» η ανάρτηση - Μήνυση από αστυνομικούς

Προσπάθεια να ανασκευάσει καταβάλλει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ της Β Πειραιά Νίνα Κασιμάτη, καθώς μετά την ανάρτησή της που προκάλεσε αντιδράσεις τόσο από την Νέα Δημοκρατία όσο και από την Αστυνομία, τώρα κάνει λόγο για «αυτονόητη συγγνώμη» και για έναν «ατυχή αστεϊσμό».

Αναλυτικά δήλωσε:

«Από την πρώτη στιγμή υπογράμμισα ότι η αναφορά μου ήταν ένας αστεϊσμός ατυχής, ένα σκωπτικό σχόλιο με αφορμή μια παντελώς άσχετη συζήτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Και από την πρώτη στιγμή τόνισα, δημόσια και χωρίς περιστροφές, ότι λυπάμαι για την παρερμηνεία. Η συγγνώμη μου λοιπόν είναι ρητή και αυτονόητη. Προφανώς και δεν υιοθετώ το εν λόγω σύνθημα, κάτι που φαίνεται από όλη την πορεία μου στην πολιτική, με δεδομένο τον έμπρακτο σεβασμό μου, και δια του κοινοβουλευτικού μου έργου, στους βιοπαλαιστές αστυνομικούς.

Η ΝΔ σήμερα, το μόνο που επιδιώκει, είναι ένας υποκριτικός και χυδαίος αντιπερισπασμός για το φιάσκο του κ. Μητσοτάκη και του κ. Χρυσοχοΐδη, που κάνουν τα στραβά μάτια σε απαράδεκτες αστυνομικές αυθαιρεσίες και στην «αναγκαστικότητα του ξύλου» μίας μειοψηφίας της ΕΛ.ΑΣ, εκθέτοντας δυστυχώς την μεγάλη πλειοψηφία των αστυνομικών που επιτελούν, παρά τις ελλείψεις και τις δυσκολίες, καθημερινά το έργο τους».

Μήνυση αστυνομικών κατά της Ν. Κασιμάτη

Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μετέβη το μεσημέρι της Πέμπτης το προεδρείο του Σωματείου Ειδικών Φρουρών της ΕΛ.ΑΣ για να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της βουλευτού Β'' Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κασιμάτη, η οποία σε ανάρτησή της είχε κάνει το σχόλιο «Η διεύρυνση γκαζώνει, μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι».

Η μήνυση θα γίνει αρχικά προφορικά και θα αφορά τα αδικήμα της εξύβρισης, ενώ τις επόμενες ημέρες θα υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά και γραπτώς. Επιπλέον, το Σωματείο Ειδικών Φρουρών πρόκειται να στείλει επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα ζητώντας του να προβεί στις ανάλογες ενέργειες. 

Σημειώνεται ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, ζήτησε από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να επανορθώσει άμεσα για το ολίσθημά της, αλλιώς θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Κ. Τασούλας: Να ανακαλέσει η Κασιμάτη για το «μπάτσοι, γουρούνια…»

Στην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη τηλεφώνησε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας με αφορμή την ανάρτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνας Κασιμάτη, όπου υιοθετούσε το «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι».

Ο κ. Τασούλας ζήτησε από την Όλγα Γεροβασίλη να προτρέψει τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να ανακαλέσει, χαρακτηρίζοντας την ανάρτηση ως «απαράδεκτη».