Ν. Κακλαμάνης σε T. Πετρόπουλο: Όποιος δεν τηρεί τον Κανονισμό μπορεί να υποστεί πειθαρχικές ποινές

Ν. Κακλαμάνης σε T. Πετρόπουλο: Όποιος δεν τηρεί τον Κανονισμό μπορεί να υποστεί πειθαρχικές ποινές

Του Αλέξανδρου Διαμάντη 

Στην προσπάθεια κατήχησης των μαθητών από τον υφυπουργό Εργασίας, Τάσο Πετρόπουλου απάντησε σήμερα από το βήμα της Βουλής, ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης. Κατά την έναρξη του κοινοβουλευτικού ελέγχου, αφού υπενθύμισε την διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθείται προειδοποίησε ότι εφόσον κάποιος… παρεκτρέπεται τότε προκύπτουν πειθαρχικές ποινές!  

«Στο άρθρο 66 παράγραφος πέντε οι ομιλητές είτε είναι Υπουργοί, είτε είναι Βουλευτές, απευθύνονται αποκλειστικά προς τη Βουλή και ποτέ προς Βουλευτή ή Βουλευτές. Απευθύνονται από τη θέση τους προς τον Πρόεδρο και από το Βήμα προς τη Βουλή και ουδέποτε προς το κοινό που υπάρχει στα θεωρεία. Το λέω αυτό, διότι χθες έγινε μία παράβαση του Κανονισμού από τον συμπαθή κ. Πετρόπουλο, που απευθύνθηκε στους μαθητές που ήταν στα θεωρεία», είπε αρχικά ο Ν. Κακλαμάνης, ενοχλημένος από τα όσα είπε χθες ο κ. Πετρόπουλος, απευθυνόμενος σε μαθητές δημοτικού, που παρακολουθούσαν από τα θεωρεία!

Ο κ. Κακλαμάνης, πάντως, προτίμησε να μην απαντήσει στην ουσία των όσων υποστήριξε ο Υπουργός, δεδομένου ότι απαγορεύεται στον προεδρεύοντα από τον Κανονισμό της Βουλής. Είπε, όμως, σε έντονο ύφος ότι όλοι θα πρέπει να τηρούν τον Κανονισμό, διότι « έχει και παρακάτω άλλα άρθρα που λέει για τις πειθαρχικές ποινές που οφείλει ο Προεδρεύων να επιβάλει σε όποιον παραβαίνει το άρθρο 66 παράγραφος 5».

Φωτογραφία: Intimenews.gr