Ν. Φίλης: Το σύνθημα «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική» εκθέτει την Ελλάδα

Ν. Φίλης: Το σύνθημα «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική» εκθέτει την Ελλάδα

Εμμένει ο Νίκος Φίλης υποστηρίζοντας ότι το σύνθημα «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική» είναι αλυτρωτικό και εκθέτει την Ελλάδα.

«Βγαίνουμε σιγά σιγά από την κρίση αλλά η νέα εθνική πορεία προϋποθέτει νέες αξίες και μια μεγάλη αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος. Ποιες νέες αξίες μπορεί όμως να εμπνεύσει η ψηφοθηρική πατριδοκαπηλεία και το σύνθημα «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική» που εκθέτει την Ελλάδα ως χώρα που υποκινεί αλυτρωτισμούς;», υπογράμμισε από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Φίλης.

«Οι κραυγές ότι η Δημοκρατία πουλάει τη Μακεδονία. Ποιες αξίες μπορεί να τροφοδοτήσει η επιστροφή στην εποχή του εμφυλίου; Η αμφισβήτηση ξανά του πατριωτισμού εκατομμυρίων Ελλήνων δημοκρατών από μία υστερική ηγεσία της Δεξιάς με πρωταγωνιστή και πάλι τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος με τη χθεσινή του ομιλία απήγαγε τη Νέα Δημοκρατία και την οδήγησε στην εποχή της ΕΡΕ», πρόσθεσε.

Χαρακτήρισε ιστορική εξέλιξη τη «λύση του μακεδονικού» και πρόσθεσε πως γι' αυτό αναδιατάσσεται το πολιτικό σύστημα όπως συνέβη και σε άλλες ιστορικές στιγμές του πολιτικού βίου της χώρας. Το «ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών κατά τον κ. Φίλη υπηρετεί μία «εξωστρεφή και όχι φοβική Ελλάδα με ισότιμη διεθνή θέση. Και αυτό το πνεύμα των Πρεσπών πρέπει να προχωρήσει παντού».