Ν. Φίλης: Να μην αλλάξει η διάταξη για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης

Ν. Φίλης: Να μην αλλάξει η διάταξη για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης

Την αντίθεσή του με την προτεινόμενη αλλαγή της διάταξης για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης, η οποία επικρίθηκε ως ευνοϊκή για την Χρυσή Αυγή, εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

Παράλληλα, ο κ. Φίλης πήρε σαφείς αποστάσεις από τις ενέργειες του Παύλου Πολάκη, στο θέμα της καταγραφής του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, λέγοντας ότι «ορθώς έστειλε η Δικαιοσύνη τον φάκελο στη Βουλή για το ζήτημα της τηλεφωνικής υποκλοπής του Γιάννη Στουρνάρα»

Όπως είπε δε ο πρώην υπουργός Παιδείας, «εάν αποδειχθεί η καταγραφή είναι λάθος, είναι κακούργημα με την ισχύουσα νομοθεσία και θα γίνει πλημμέλημα με τον κώδικα που προωθείται», προσθέτοντας ωστόσο ότι «όλες οι άλλες δικογραφίες που καθυστερούν και αφορούν το δημόσιο συμφέρον τι να πούμε γι'' αυτό;».

Ερωτηθείς συγκεκριμένα για τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος ζήτησε το λόγο από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ότι καθυστερούν ορισμένες δικαστικές υποθέσεις ενώ άλλες, όπως εκείνες που είναι σε βάρος του εξετάζονται πιο γρήγορα, ο πρώην υπουργός διερωτήθηκε «δεν έχει βάση αυτό που λέει ο Πολάκης ότι υπάρχει καθυστέρηση στη Δικαιοσύνη σε σημαντικές υποθέσεις;».

Υποστήριξε επίσης ότι η απάντηση του κ. Παπαγγελόπουλου «πήραμε την κυβέρνηση, όχι την εξουσία» είναι «εντός Σύνταγματος γιατί έχουμε την κυβέρνηση αλλά οι μηχανισμοί που ελέγχουν διάφορους μηχανισμούς του κράτους παραμένουν».

Ο πρώην υπουργός ρωτήθηκε και για τη φημολογούμενη παρουσία του Πέτρου Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και απάντησε ότι «δεν νομίζω ότι θα υπάρχει θέμα διαπλοκής. Ο κ. Κόκκαλης έχει δική του διαδρομή, πρωτοστάτησε στην υποδοχή των προσφύγων στον Πειραιά».