Ν. Φίλης για Π. Καμμένο: Έχει ψηφίσει τις προγραμματικές δηλώσεις

Ν. Φίλης για Π. Καμμένο: Έχει ψηφίσει τις προγραμματικές δηλώσεις

Νέο μήνυμα έστειλε ο Νίκος Φίλης με αφορμή της δηλώσεις του Πάνου Καμμένου σχετικά με τη στάση του κόμματός του στην ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, ξεκαθαρίζοντας πως ο Π. Καμμένος αποτελεί μέρος της κυβέρνησης και έχει ψηφίσει της προγραμματικές δηλώσεις για το Μακεδονικό.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος, «ο κ. Καμμένος ψήφισε μια κυβέρνηση της οποίας είναι διακεκριμένο μέλος που στις προγραμματικές δηλώσεις είχε την επίλυση του Μακεδονικού» και συμπλήρωσε ότι ο υπουργός Άμυνας «δικαιούται να πει την άποψη του με τρόπο που να μη δημιουργεί μείζονα κρίση κυρίως για την οικονομία αλλά και για την πολιτική».

«Βεβαιώς υπάρχει πλειοψηφία για να ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή και πιστεύω ότι μπορεί να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο», πρόσθεσε.

Στη συνέντευξή του, αναφέρθηκε επίσης στο θέμα των συντάξεων σημειώνοντας πως «με έντιμο τρόπο δίνει η κυβέρνηση μια μάχη για να μην εφαρμοστεί μια δέσμευση που έχει ξεπεραστεί από τα πράγματα».

Ερωτηθείς αν ο ψηφισμένος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ νόμος για μείωση των συντάξεων θα πρέπει να καταργηθεί, ο κ. Φίλης σχολίασε ότι «νόμος που δεν καταργείται, εφαρμόζεται». Ωστόσο, ο πρώην υπουργός είπε ότι «τώρα που θα κατατεθεί το προσχέδιο του προϋπολογισμού αφού δεν έχει καταργηθεί ο νόμος είναι λογικό η κυβέρνηση να δεσμεύεται από τις περικοπές».

Ως προς το θέμα των πρόωρων εκλογών, ο Νίκος Φίλης τόνισε πως «το σίγουρο ότι οι εκλογές θα γίνουν το αργότερο το φθινόπωρο του 2019. Δεν αποκλείω να γίνουν νωρίτερα. Εξαρτάται από το ξεδίπλωμα ενός προγραμματισμού της κυβέρνησης που αφορά στην ενίσχυση των μεσαίων τάξεων».