Ν. Φίλης: Δεν κυβερνούν οι τράπεζες - Προσλήψεις και ρυθμίσεις για μια ακόμα τετραετία

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019, 14:12 - Τελευταία ενημέρωση: 14:15
-A +A
Ν. Φίλης: Δεν κυβερνούν οι τράπεζες - Προσλήψεις και ρυθμίσεις για μια ακόμα τετραετία

Υποστηρίζοντας ότι με προσλήψεις και ρυθμίσεις που φέρνει η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει μια ακόμη τετραετία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, σήκωσε το λάβαρο της αντίστασης έναντι των τραπεζών δηλώνοντας ότι «δεν υπάρχει τραπεζοκρατία και ότι δεν κυβερνούν οι τράπεζες».

Μιλώντας στον Alpha, ενόψει της σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους τραπεζίτες, για το νόμο Κατσέλη, ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση θα προστατέψει την πρώτη κατοικία».

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Δεν υπάρχει διάσταση απόψεων στην κυβέρνηση. Θέλουμε τη μεγαλύτερη δυνατή προστασία για τους δανειολήπτες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα δάνεια τους, για την πρώτη τους κατοικία».

«Η αξίωση των τραπεζών να πέσει στις 80.000 είναι υπέρ των συμφερόντων των τραπεζών, όχι εν συνόλω των τραπεζών αλλά αυτών που ελέγχουν τις τράπεζες, των τραπεζιτών. Θα βρεθεί λύση αν υπάρχει διάθεση και από την πλευρά των τραπεζών», πρόσθεσε.

Ο κ. Φίλης συμπλήρωσε ότι: «Οι τράπεζες έχουν ενισχυθεί με τρεις ανακεφαλοποιήσεις του Έλληνα φορολογούμενων και δεν τίθεται στο τραπέζι αυτή τη στιγμή για τέταρτη. Πιέσεις υπέρ των τραπεζών υπάρχουν. Προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να προστατευθεί η λαϊκή κατοικία. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι διαπραγματεύεται και όταν το πράττει κερδίζει».

Όπως εξήγησε στόχος της κυβέρνησης είναι «να υπάρξει υψηλή προστασία της πρώτης κατοικίας και δυνατότητα κουρέματος όπου είναι αναγκαίο. Οι τράπεζες έχουν χρηματοδοτηθεί με 35 δις ευρώ από το ελληνικό δημόσιο. Δεν υπάρχει εξουσία των τραπεζών.»

Αναφορικά με το θέμα των αγροτών ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι πρέπει «να γίνει συζήτηση με τους αγρότες όχι όμως με προεκλογικές παροχές αλλά με σχέδιο».

«Στόχος ενός κυβερνητικού αριστερού κόμματος είναι να ενισχύσει τα λαϊκά συμφέροντα τόνισε ο κ. Φίλης αναφερόμενος στα θετικά μέτρα που φέρνει το επόμενο διάστημα προς ψήφιση η κυβέρνηση. "Η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια, οι 120 δόσεις που έρχονται, η αύξηση του κατώτατου μισθού, η επιδότηση της κατοικίας, η πρόσληψη 4.500 εκπαιδευτικών για την ειδική αγωγή. Όλα αυτά τα θετικά μέτρα δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όποτε και να γίνουν εκλογές, μπορεί να κερδίσει και μια δεύτερη τετραετία».

Τέλος, ο κ. Φίλης επισήμανε: «Ο κ. Καμμένος δίνει μια απελπισμένη μάχη πολιτικής επιβίωσης. Δεν κάναμε τους βουλευτές του υπουργούς, υπήρξαν υπουργοί και παραμένουν. Όταν διασπάται ένα κόμμα δεν είναι προίκα. Δεν είναι συνωμοσία. Είναι ένα πολιτικό αδιέξοδο που θα λυθεί με τις εκλογές που θα γίνουν τον Οκτώβριο».

Φωτογραφία intime news

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή 26/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα