Ν. Φίλης: Ακραίες οι θέσεις Καμμένου για το Σκοπιανό

Τρίτη 02 Οκτωβρίου 2018, 15:17
-A +A
Ν. Φίλης: Ακραίες οι θέσεις Καμμένου για το Σκοπιανό

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

«Ακραίο» χαρακτήρισε τον Πάνο Καμμένο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης σχετικά με την θέση του για την ονομασία των Σκοπίων. Ο κ. Φίλης, μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι δεν «δικαιώνεται κανένας», παρά τους πανηγυρισμούς του ΥΠΕΘΑ, μετά το δημοψήφισμα στα Σκόπια.

«Η σταθερότητα στην περιοχή είναι να μην διαλυθεί η χώρα», ξεκαθάρισε, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στον Νίκο Κοτζιά, ο οποίος χθες στην ΕΡΤ ουσιαστικά έθεσε το εν λόγω διακύβευμα.

«Ο κ. Κοτζιάς έχει δίκιο δεν πρέπει να δίνουμε την εντύπωση παρέμβασης», προσέθεσε ο κ. Φίλης, ενώ προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να προτρέχουμε διότι τα γεγονότα είναι ξεροκέφαλα. Σε ότι αφορά, δε, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αναγνώρισε μεν την μεγάλη αποχή, αλλά δήλωσε ότι δεν απορρίφθηκε το ερώτημα Ζάεφ.

«Είχαμε αποχή που δεν είναι μονόχρωμη. Η μεγάλη αποχή που είναι μια στάση, δεν έχει μονοδιάστατη ερμηνεία, ήταν άνθρωποι που δεν ήθελαν την συμφωνία. Ακραίοι εθνικιστές. Και εδώ υπάρχουν τέτοια στοιχεία. Προσέξτε την περίεργη σύμπτωση των ακραίων και εδώ και στα Σκόπια», είπε.

Λίγο αργότερα διατυμπάνισε ότι δεν υπάρχει θέμα ακυρότητας της συμφωνίας, καθώς ούτε κάποια άλλη πολιτική δύναμη στη γειτονική χώρα το βάζει αυτό το θέμα. «Αν δεν μπαίνει θέμα ακυρότητας από τα Σκόπια, είναι λογικό να μπαίνει από εμάς και κάποιους πολιτικούς παράγοντες;», συμπλήρωσε ο Ν. Φίλης, μιλώντας στο Κανάλι της Βουλής και την Πρωινή Ανάγνωση.

Σε ότι αφορά το προσχέδιο του Προϋπολογισμού τόνισε ότι η κυβέρνηση θα κερδίσει την μάχη των συντάξεων, μολονότι «οι εταίροι μας έχουν λογιστική τακτική».

Φωτογραφία intime news

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα