Ν. Δένδιας: Τραγωδία αυτό που έγινε στη Βουλή, σωστή η απόφαση ΝΔ να αποχωρήσει

Ν. Δένδιας: Τραγωδία αυτό που έγινε στη Βουλή, σωστή η απόφαση ΝΔ να αποχωρήσει

Η εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη να αποχωρήσουμε από τη Βουλή ήταν πολύ σωστή (...) αυτό που έγινε χθες ήταν τραγωδία τόνισε στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας.

«Η κυβέρνηση κατεβάζει και ψηφίζεται διάταξη που περιορίζει την απαγόρευση στις offshore. Την καταψηφίσαμε, γιατί πιστέψαμε ότι η διάταξη έπρεπε να μείνει ως έχει. Ανακοινώνει νέα διάταξη, ενώ δημοσιεύει την προηγούμενη, αμνηστεύει όσους ήθελε, και φέρνει νέα παρανοϊκή διάταξη εισάγοντας διακρίσεις που δεν μπορούν να γίνουν δεκτές» ανέφερε ο βουλευτής.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό είναι νομικά γελοίο να λες ότι επιτρέπεται πολιτικός να συμμετέχει σε ελληνική εταιρεία, αλλά όχι σε γαλλική εταιρεία, και η ΝΔ δεν θα συνυπογράψει τη γελοιοποίηση. Για τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης είπε ότι «ψήφισαν την γελοία διάταξη γιατί ντρέπονται να πουν ότι ήταν γελοία.»

«Γελοιοποιηθήκαμε απολύτως ως χώρα, ως έννομη τάξη ως κυβέρνηση, όταν καταπέσουν οι διατάξεις τότε θα δούμε ποιος έκανε καλά να μείνει και ποιος να φύγει» τόνισε ο κ. Δένδιας.

«Αν το παιδί μου κάνει μπακάλικο στο εξωτερικό, θα πρέπει να παραιτηθώ αύριο το πρωί από βουλευτής, και αυτό το συζήταγαν επί 1 ώρα, και ο Παρασκευόπουλος, διαπρεπής νομικός δήλωνε ότι δεν ισχύει η αναδρομικότητα του επιεικέστερου νόμου, και έφερε τη διάταξη» ανέφερε ο πρώην υπουργός.

«Η κυβέρνηση νομοθετεί εν κρυπτώ και παραβύστω, με επείγουσες διαδικασίες και 7.500 σελίδες» δήλωσε δε.

Πηγή: skai.gr