Ν. Δένδιας σε Αλ. Τσίπρα: Οι προφητείες της Κασσάνδρας επαληθεύτηκαν

Ν. Δένδιας σε Αλ. Τσίπρα: Οι προφητείες της Κασσάνδρας επαληθεύτηκαν

Του Αλέξανδρου Διαμάντη 

«Είδα τον κ. Τσιπρα που προκάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να φεύγει γρήγορα μήπως προλάβει και έρθει ο Μητσοτάκης». Η ταχύτατη αποχώρηση του πρωθυπουργού από την Ολομέλεια προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ν. Δένδια, ο οποίος δεν άφησε ασχολιάστα όσα ειπε νωρίτερα ο κ. Τσίπρας.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι «διαφεύγει της προσοχής σας ότι οι προφητείες της Κασσάνδρας επαληθεύτηκαν, αυτά που είπε η Κασσάνδρα δεν διαψεύστηκα».

«Κατά συνέπεια κατ' ελάχιστον η προσφυγή στην Κασσάνδρα ως τίτλο για την αξιωματική αντιπολίτευση αποτελεί τίτλο επιβεβαίωσης των προβλέψεων μας και όχι διαψευσης των προβλέψεων μας όπως θα ήθελε ο πρωθυπουργός», συμπλήρωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα, ειδική μνεία έκανε στο δήθεν Μνημόνιο του πρωθυπουργού με τον λαό. «Η σημερινή μέτρηση της Public Issue δίνει 16,5  μονάδες διαφορά στη ΝΔ. Αυτός ο λαός των 16,5 μονάδων, θέλετε 12, θέλετε 10 μονάδες, ό,τι θέλετε, βλέπετε να έχει καμία διάθεση μνημονιακής συνεννόησης μαζί σας; Το μόνο που περιμένει είναι ποια ώρα με το καλό θα προσφύγετε στην κάλπη και θα αποχωρήσετε. Τώρα απλά το μόνο που κάνετε είναι να προσπαθήσετε να μας πείτε ότι εκλογές θα καθυστερήσουν πάνε οι  λεονταρισμοί που λέγατε στο παρελθόν ελάτε να αναμετρηθούμε».

Τέλος, δεν άφησε ασχολίαστη την απουσία του «αρχιτέκτονα» της… επιτυχίας Ευκλείδη Τσακαλώτου. «Πού βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών;  Έχουμε να τον δούμε καιρό σε αυτή την αίθουσα. Ο  αρχιτέκτονας της μεγάλης επιτυχίας πού κρύβεται μπορείτε να μας πείτε; Τι γίνεται σε αυτή την κυβέρνηση γιατί δεν καταλαβαίνουμε», αναρωτήθηκε σχετικά.