Ν. Δένδιας προς Ν. Παππά: Ληστεύετε τους πάντες και μετά εμφανίζεστε ως Αη Βασίληδες

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018, 17:43
-A +A
Ν. Δένδιας προς Ν. Παππά: Ληστεύετε τους πάντες και μετά εμφανίζεστε ως Αη Βασίληδες

«Ληστεύετε τους πάντες, κάνετε επαναδιανομή ολίγων από τα ληστευθέντα και εμφανίζεστε εδώ ως εκπρόσωποι του σοσιαλισμού κι ως "Αη Βασίληδες" που δίνουν δώρα», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, απαντώντας στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, ο οποίος προηγουμένως είχε εγκαλέσει την αξιωματική αντιπολίτευση για σύγχυση και ανερμάτιστη κριτική προς την κυβέρνηση. 

«Η ελληνική κοινωνία δεν αποτελείται από ιθαγενείς που μπορείτε να εξαγοράσετε με καθρεφτάκια. Τόσο καλά που πάτε, οι 12 μονάδες δημοσκοπικής διαφοράς με τη ΝΔ πώς εξηγούνται; Από την ιδιορρυθμία των Ελλήνων που δεν αντιλαμβάνονται τις παροχές και τη γενναιοδωρία σας, την επιτυχία σας και την ικανότητά σας;», διερωτήθη ο κ. Δένδιας. 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κάλεσε την κυβέρνηση να «αφήσει αυτήν την κουβέντα, μέρες που είναι», διότι -όπως υποστήριξε- η κυβέρνηση δεν πατάει σε στέρεο έδαφος στην οικονομική πολιτική της. Ο κ. Δένδιας, επικαλέστηκε την πτώση του Χρηματιστηρίου, την απώλεια 40 δισ. του τραπεζικού κλάδου από τα 55 δισ. της επανακεφαλαιοποίησης, την «κατάρρευση» των μετοχών των τραπεζών, την άνοδο του δεκαετούς ομολόγου στο 4,64 και διερωτήθη εάν όλα αυτά η κυβέρνηση τα θεωρεί δείκτη υγείας της οικονομίας, «αν έρχεται εδώ ο κ. Παππάς με ύφος θριαμβεύοντος υπουργού». «Κι όλα αυτά πάνω στην υπερφορολόγηση, στα υπερπλεονάσματα, πάνω στη μετατροπή του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας σε υποζύγια της επιδοματικής πολιτικής» πρόσθεσε. 

Τέλος, κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει θέση για «το σκάνδαλο του διευθύνοντος συμβούλου του ΔΕΠΑ» και «για το σκάνδαλο του ΤΑΙΠΕΔ για το ζήτημα του Ελ. Βενιζέλος», αφού -όπως είπε- «αρέσκεται να μιλάει τόσο συχνά για ηθική».

Νωρίτερα, ο Νίκος Παππάς  άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να καταργήσει και το ψηφισμένο μετρό της μείωσης του αφορολόγητου. «Πρόσεξε θα βρεθείτε σε δύσκολη θέση και το 2020 όπως και τώρα εάν είναι στο πρόγραμμα σας η μείωση του αφορολόγητου όπως ήταν και η μείωση των συντάξεων», σημείωσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 25/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα