Ν. Δένδιας: «Η Τουρκία μετατρέπεται σε ταραξία της περιοχής»

Ν. Δένδιας: «Η Τουρκία μετατρέπεται σε ταραξία της περιοχής»

Κλιμακώνοντας την ένταση στην κυπριακή ΑΟΖ με τις παράνομες δραστηριότητές της, η Τουρκία «αυτοαπομονώνεται, και μετατρέπεται σε παρία της Ευρώπης και ταραξία της περιοχής», τόνισε ο Ν. Δένδιας, προαναγγέλλοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει την τουρκική προκλητικότητα στο τραπέζι της επικείμενης Συνόδου Κορυφής.

Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε αμήχανη τη στάση των Ευρωπαίων απέναντι στην Τουρκία, υπογραμμίζοντας πως όφειλαν να κάνουν περισσότερα.

Η Άγκυρα προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα, πιέζοντας και προκαλώντας την Αθήνα και την Λευκωσία, σημείωσε ο κ. Δένδιας για να προσθέσει: «Δεν θα ακολουθήσουμε, δεν θα χάσουμε την ψυχραιμία μας γιατί θα χάσουμε και το δίκιο μας, σημείωσε ο κ. Δένδιας.

Όπως ανέφερε, κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του, ο κ. Δένδιας τον προειδοποίησε πως με την τακτική των προκλήσεων που ακολουθεί η Άγκυρα, στο τέλος θα χάσει πολλά και θα κερδίσει ελάχιστα.

Όσον αφορά τις συζητήσεις με τον Μάικ Πομπέο, αυτές θα αφορούν το σύνολο των ελληνικών ενδιαφερόντων, «τα Βαλκάνια, τις προκλήσεις των Τούρκων και την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο», όπως σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών.