Ν. Βούτσης: Σε λίγες εβδομάδες θα εγκριθεί το πόρισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Ν. Βούτσης: Σε λίγες εβδομάδες θα εγκριθεί το πόρισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Σε λίγες εβδομάδες πρόκειται να εγκρίνει το πόρισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις-επανορθώσεις «σε όλα τα επίπεδα» η Βουλή των Ελλήνων, ανέφερε ο Νίκος Βούτσης, επισημαίνοντας πως θα χαραχθεί η στρατηγική της διακοινοβουλευτικής- διακρατικής και νομικής διεκπεραίωσης της υπόθεσης αυτής.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, εγκαινιάζοντας την έκθεση «Χαράγματα Μνήμης 1941-1944, από την συλλογή του Χρ. Μοσχανδρέου», «είναι ηθικό, ιστορικό και πολιτικό καθήκον όλων μας, αυτή η διεκδίκηση να βρει τις ράγες της με τον πιο επίσημο, διαφανή και διεθνή δρόμο τις επόμενες εβδομάδες στην ελληνική Βουλή».

Παράλληλα ανέφερε πως στις 2 Μαΐου, η Βουλή των Ελλήνων θα εγκαινιάσει στο Άουσβιτς μόνιμο μνημειακό χώρο προς τιμήν των Ελλήνων που μαρτύρησαν στο διαβόητο αυτό στρατόπεδο. Συγκεκριμένα η Βουλή θα εκπροσωπηθεί στην πορεία που γίνεται κάθε χρόνο στον χώρο, και η οποία φέτος είναι αφιερωμένη στην Ελλάδα.

«Θα συμμετέχουν 15 χιλιάδες άνθρωποι από 57 διαφορετικές χώρες προκειμένου να διατηρήσουμε ζωντανή την υπόθεση αυτού του εγκλήματος για όλη την ανθρωπότητα. Και θα εγκαινιάσουμε την πρώτη φορά το μνημείο που θα υπάρχει εκεί, ένα ολόκληρο μπλοκ, δύο αίθουσες του Μουσείου για τα θύματα των Ελλήνων στο Άουσβιτς», ανέφερε ο κ. Βούτσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: AP