Ν. Βούτσης: Όχι στην αλα καρτ επίκληση κανόνων και δεσμεύσεων από την Ευρώπη

Ν. Βούτσης: Όχι στην αλα καρτ επίκληση κανόνων και δεσμεύσεων από την Ευρώπη

Σαφές μήνυμα προς τους Ευρωπαίους εταίρους έστειλε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης στην ομιλία του κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών, που άνοιξε το πρωί τις εργασίες του υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.

Ο κ. Βούτσης τόνισε ότι η χώρα μας δεν χρειάζεται φιλανθρωπία και δεν την αφορούν πράξεις πιέσεων και πατερναλισμού. «Τις ευθύνες μας τις έχουμε αναλάβει και τις αναλαμβάνουμε καθημερινά. Και ως πολιτική ηγεσία, αλλά –ιδιαίτερα– και ως κοινωνία, ως λαός», επισήμανε.

«Αυτή η συμπεριφορά είναι μια λαμπρή συνεισφορά και συμβολή, έτσι ώστε τις αντίστοιχες ευθύνες να αναλάβουν πολιτικές ηγεσίες, κράτη και λαοί στην υπόλοιπη Ευρώπη, για να αναταχθεί κυριολεκτικά το παρόν και το μέλλον μιας αλληλέγγυας, ειρηνικής και σε συνεχή κοινωνική σύγκλιση και ανάπτυξη, Ευρωπαϊκής Ένωσης», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σε γραμμή …Τσίπρα υποστήριξε ότι «η α λα καρτ επίκληση κανόνων και δεσμεύσεων» από δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης «διαμορφώνει μια άκρως υποκριτική και απολύτως ανισότιμη, διαιρετική και τελικά διαλυτική για την Ένωση κατάσταση».

«Οι αξίες της Ευρώπης αναβαπτίστηκαν μέσα από την υπομονή, την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια που επέδειξε ο ελληνικός λαός στη δραματική εμπειρία του μέσα από δύο ταυτόχρονες κρίσεις. Αυτή της παρατεταμένης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και αυτή της αιφνίδιας και υπέρμετρης, για τα δεδομένα ενδεχομένως συνολικά της Ευρώπης, προσφυγικής κρίσης στις ημέρες μας», υπογράμμισε κλείνοντας ο Πρόεδρος της Βουλής,

Αλέξανδρος Διαμάντης