Ν. Βούτσης κατά Κ. Μητσοτάκη για τη δήλωση κατάργησης του νόμου Κατρούγκαλου

Ν. Βούτσης κατά Κ. Μητσοτάκη για τη δήλωση κατάργησης του νόμου Κατρούγκαλου

Ευθυγραμμίζεται με το Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος επιτίθεται εναντίον του πρόεδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για τη δέσμευσή του - σε συνέντευξη που παραχώρησε στα «ΝΕΑ»- να καταργήσει το νόμο Κατρούγκαλου και να εφαρμόσει ένα νέο βιώσιμο ασφαλιστικό νόμο.

«Υπάρχει πενία και ένδεια προγραμματικής πολιτικής και άρθρωσής της από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αυτό που κυρίως την ενδιαφέρει στο ασφαλιστικό είναι η απόσπαση από την απόλυτη δημόσια δέσμευση της κάλυψης των συντάξεων και η ευθεία προσχώρηση στη λογική των τριών πυλώνων και της ιδιωτικής ασφάλισης», υποστήριξε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Σε ερώτηση για τις παρεμβάσεις στις οποίες θα προχωρήσει η κυβέρνηση στη μεταμνημονιακή εποχή παρατήρησε: «Προφανώς, δεν πρόκειται να γυρίσουμε με ένα κουμπί σε ό,τι υπήρχε πριν από την κρίση, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την αύξηση που θα υπάρξει στον κατώτερο μισθό», ενώ για τις συντάξεις ανέφερε ότι το οικονομικό επιτελείο μορφοποιεί μια πρόταση με βάση τον υπαρκτό δημοσιονομικό χώρο, πέραν του πλεονάσματος.

Ο κ. Βούτσης χαρακτήρισε «σοβαρή αρνητική έκπληξη» τη δήλωση από την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν συμπεριλαμβάνεται στις δυνάμεις του προοδευτικού χώρου», διότι όπως είπε αυτή η ρητορική «θεμελιώνει ανομολόγητα, όχι τις ίσες αποστάσεις, αλλά την ευνοϊκή προδιάθεση για την προτεραιότητα ήττας και απομάκρυνσης από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με επιλογή για σύμπλευση με τη Δεξιά-τη Νέα δημοκρατία».

Φωτογραφία: intimenews