Η ιστορία και η πράξη έδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πορεύτηκε με τόλμη και ετοιμότητα

Η ιστορία και η πράξη έδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πορεύτηκε με τόλμη και ετοιμότητα

Να ρίξει τους τόνους επιχείρησε ο Νίκος Βούτσης, μετά τη χτεσινή παραδοχή του ότι το κόμμα του δεν ήταν έτοιμο για διακυβέρνηση το 2015 ωστόσο έριξε την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά με αφορμή την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε νέα δήλωση που εξέδωσε σήμερα, ο τέως πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «μερικές φορές, δυστυχώς, χρειάζονται διευκρινίσεις και για τα πολιτικά αυτονόητα» και υποστηρίζει πως «μιλώντας για τις εμπειρίες διακυβέρνησης, οι οποίες καταγράφονται στο πολύ καλό και χρήσιμο βιβλίο του Αριστείδη Μπαλτά, επεσήμανα το γεγονός ότι ενώ προγραμματικά -και από πλευράς στελεχιακού δυναμικού- ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προετοιμαστεί για το ορατό σοβαρό ενδεχόμενο, από το 2012 κιόλας, ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας, ήταν σαφές και εύλογο -εφόσον η Αριστερά δεν είχε διαδραματίσει ποτέ τέτοιο ρόλο- να υπάρχει μια έλλειψη ετοιμότητας σε σχέση, όπως διευκρίνισα μάλιστα, με την προετοιμασία του ανθρώπινου δυναμικού ανά Υπουργείο και Οργανισμό».

Καταλήγοντας δε, ο κ. Βούτσης τονίζει ότι «η ιστορία και η πράξη έδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πορεύτηκε με τόλμη και ετοιμότητα, αποτελεσματικά και σε αυτό το πεδίο».

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια παρουσίασης βιβλίου του Αριστείδη Μπαλτά χτες, ο Νίκος Βούτσης αποδόμησε επί της ουσίας το σύνολο του αφηγήματος που είχε στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο σχετικά με την ύπαρξη σχεδίου διακυβέρνησης αλλά κυρίως τις καταγγελίες κατά του Αντώνη Σαμαρά και της συγκυβέρνησης πως διά της διαδικασίας εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας «δραπέτευσε από την κυβέρνηση».