Ν. Βούτσης: Η αντιπολίτευση βλέπει τι γίνεται μόνο στο τρίγωνο του Κολωνακίου

Ν. Βούτσης: Η αντιπολίτευση βλέπει τι γίνεται μόνο στο τρίγωνο του Κολωνακίου

Έκκληση για συναίνεση από την αξιωματική αντιπολίτευση έκανε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μιλώντας στην Ολομέλεια, κατηγορώντας, ωστόσο, την αντιπολίτευση ότι βλέπει τι γίνεται μόνο στο τρίγωνο του Κολωνακίου. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η κυβέρνηση και αντιπολίτευση μπορούν να συμφωνήσουν σε (τουλάχιστον) τέσσερα θέματα, την ώρα που πάντως απέκλεισε το ενδεχόμενο δημιουργίας οικουμενικής κυβέρνησης, αποδίδοντας την σχετική φημολογία σε «κέντρα διαπλοκής». «Υπάρχει πεδίο συνεννόησης;  Βεβαίως και υπάρχει. Στο προσφυγικό έκαναν κάποια βήματα οι πολιτικοί αρχηγοί», είπε αρχικά ο Πρόεδρος της Βουλής και εκτίμησε ότι τα κόμματα μπορούν να συμφωνήσουν, στην μη μείωση των συντάξεων, στην επαναφορά των συλλογικών συντάξεων, στο γεγονός ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και στην «πάταξη» της διαπλοκής. Συνεπώς –είπε- «υπάρχει ευρύτατο μέτωπο συνεννόησης.  Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό»!

Μάλιστα, ο κ. Βούτσης, για να δείξει την ανάγκη συναίνεσης, τόνισε ότι τώρα αρχίζει ο δεύτερος πόλεμος, υπενθυμίζοντας ότι η χώρα μας έχει αρκετά ανοικτά μέτωπα με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. «Θα ορθωθεί μια άμυνα μια καταγγελία αυτών που θέλουν να διώξουν την χώρα έξω από την Σένγκεν. Δεν μπορεί να σιωπά η αξιωματική αντιπολίτευση», υπογράμμισε από το βήμα της Βουλής. Στην ίδια γραμμή ομολόγησε ότι οι Ευρωπαίοι ζητούν (μέχρι και σήμερα) από το Μέγαρο Μαξίμου να παραμείνουν μόνο οι τέσσερις συστημικές τράπεζες και να κλείσουν όλες οι υπόλοιπες.

Τέλος, ο πρόεδρος της Βουλής εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην ΝΔ κυρίως, κάνοντας λόγο για άσκηση «επαρχιώτικης πολιτικής, που βλέπουν τι  συμβαίνει μόνο στο τρίγωνο του Κολωνακίου». Σε κάθε περίπτωση, προανήγγειλε ότι αυτή η Βουλή θα εξαντλήσει την θητεία και αρκετά πριν από τα τέσσερα χρόνια θα έχει η χώρα απεξαρτηθεί από τα μνημόνια.

Α.Δ.