Ν. Βούτσης για Συμφωνία Πρεσπών: Στη Βουλή διαμορφώθηκε μια πλειοψηφία ανοχής

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019, 13:18 - Τελευταία ενημέρωση: 14:09
-A +A
Ν. Βούτσης για Συμφωνία Πρεσπών: Στη Βουλή διαμορφώθηκε μια πλειοψηφία ανοχής

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

«Πλειοψηφία ανοχής» για την Συμφωνία των Πρεσπών είδε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Σκοπιανό Υπουργό Εξωτερικών, Νικολά Ντιμίτροφ.

«Αυτός ο χώρος,  το ελληνικό  Κοινοβούλιο ήταν το προηγούμενο διάστημα ο χώρος που συζητήσαμε έντονα και με  την καλύτερη δυνατή διάθεση όλα τα ζητήματα που αφορούν στην υπερψήφιση συμφωνίας και του πρωτοκόλλου εισδοχής της χώρας σας στο ΝΑΤΟ», είπε αρχικά ο Νίκος Βούτσης για να συμπληρώσει ότι «διαμορφώθηκε μια σαφής πλειοψηφία και ευρύτερη θα έλεγα πλειοψηφία ανοχής για να προχωρήσει συστηματικά και ολοκληρωθεί αυτή η συμφωνία».

Με λίγα λόγια, ο Πρόεδρος της Βουλής, παρά την άρνηση της ΝΔ να συναινέσει, υπαινίχθηκε προφανώς ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επέτρεψε (!) στην κυβέρνηση να υπογράψει τη Συμφωνία των Πρεσπών και αργότερα να την κυρώσει από την Ελληνική Βουλή!

Από την πλευρά του ο Σκοπιανός Υπουργός υποστήριξε ότι «πετύχαμε κάτι εξαιρετικό που ήταν και είναι δύσκολο».

«Ήταν μια αλλαγή οι άνθρωποι αντιστέκονται σ’ αυτές δεν είναι εύκολη. Αφήσαμε πίσω μας ταμπού και στερεότυπα και οι δυο χώρες βρεθήκαμε από τη σωστή πλευρά της ιστορίας», σημείωσε ο κ. Ντιμίτροφ, προσθέτοντας ότι η επικείμενη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια είναι σημαντική.

«Δημιουργήσαμε ελπίδα για ένα καλύτερο μάλλον και δεν θα ηρεμήσω ποτέ αν δεν πείσω όλους τους πολίτες και εδώ και στη χώρα μου ότι έκανα το σωστό. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη φιλία», είπε ενώ αστειεύτηκε λέγοντας ότι οι Σκοπιανοί λένε Πρέσπα και όχι Πρέσπες. «Ελπίζω να μη διαφωνήσουμε γι’ αυτό», είπε.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 17/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα