Ν. Βούτσης για offshore: Έχει σημασία και το πόσο προσοχή έδωσε ο καθένας

Ν. Βούτσης για offshore: Έχει σημασία και το πόσο προσοχή έδωσε ο καθένας

Γνωστή από τον Οκτώβριο χαρακτήρισε ο Νίκος Βούτσης την περίφημη διάταξη για τις offshore, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

«Ήταν μια από τις προτάσεις που έχει κάνει η ομάδα Greco. Έχει σημασία και το πόσο προσοχή έδωσε ο καθένας», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος λίγο νωρίτερα στην Διάσκεψη των Προέδρων επιχείρησε να δικαιολογήσει την κυβέρνηση, όταν η ΝΔ έβαλε θέμα για την συγκεκριμένη ρύθμιση.

Την ίδια ώρα, ο κ. Βούτσης επιβεβαίωσε ότι αύριο θα έρθει η εν λόγω τροπολογία, ενώ επισήμανε ότι θα εισαχθούν και άλλες τροπολογίες που θα αφορούν τις περίφημες «ουρές» της συμφωνίας. Οι υπόλοιπες –κατά τον ίδιο- θα φτάσουν στην Βουλή την Πέμπτη για να εισαχθούν στην Ολομέλεια.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε ότι σήμερα το βράδυ ή αύριο ο νέος αναπτυξιακός νομός θα έρθει στο Κοινοβούλιο, με στόχο να εκκινήσει η επεξεργασία του την Παρασκευή στις αρμόδιες Επιτροπές. Αναμένεται να ακολουθηθεί η κανονική διαδικασία, δηλαδή το νομοσχέδιο να έχει ψηφιστεί μετά από περίπου 10 με 15 ημέρες.

Τέλος, η Βουλή σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα κλείσει φέτος για καλοκαιρινές διακοπές από τις 4 Αυγούστου μέχρι τις 25, δίχως την διεξαγωγή θερινών τμημάτων.

Αλέξανδρος Διαμάντης