Ν. Βούτσης για ρουσφέτια: Δεν αισθάνομαι ίχνος ενοχής και ευθύνης

Ν. Βούτσης για ρουσφέτια: Δεν αισθάνομαι ίχνος ενοχής και ευθύνης

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Αμετανόητος, παρά το άδειασμα του Αλέξη Τσίπρα και την ομολογία της Τασία Χριστοδουλοπούλου, παραμένει ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. Ο κ. Βούτσης μετά τις χθεσινές δηλώσεις ότι δεν νιώθει απολογούμενος, επανήλθε σήμερα στην Ολομέλεια λέγοντας ότι δεν αισθάνεται ίχνος ενοχής και ευθύνης, αν και μεταξύ όσων μετατάχθηκαν και… σώθηκαν βρίσκεται η πρώην σύζυγός του!

Την ίδια ώρα, ισχυρίστηκε ότι δεν είχε ιδέα ποιοι ήταν οι 64 που ζήτησαν μετάταξη, μολονότι η διάταξη που ψηφίστηκε από την Βουλή τον περασμένο Φεβρουάριο ήταν σχεδόν φωτογραφική για όλους όσοι είναι αποσπασμένοι και εργάζονται στη Βουλή! Είπε, δε, ότι δεν είναι απόφαση της τελευταίας στιγμής, ομολογώντας ουσιαστικά ότι η μεθόδευση έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό. Πάντως, υπογράμμισε ότι προχώρησε στο πάγωμα των μισών μετατάξεων, κατόπιν βέβαια εντολής του Αλέξη Τσίπρα.

«Εν αδίκω βέβαια γιατί για τους άλλους είχε προχωρήσει» ομολόγησε ενώ επιχείρησε να υποβαθμίσει το όργιο διορισμών επι Προεδρίας του. «Υπήρξε η προσπάθεια να χαρτογραφηθούν οι 3-5-7 δεν ξέρω αν είναι και 9 ότι έχουν σχέση με ΣΥΡΙΖΑ και συμμετείχαν σε αυτή διαδικασία. Δεν ξέρω αν υπάρχει απαγορευτικό. Ορισμένοι είναι από το 2007 και έγινε αυτός ο θόρυβος», υποστήριξε. Προσέθεσε, δε, ότι όλα όσα ακούγονται αφορούν μια νόμιμη διαδικασία που ξεκίνησε από την Διάσκεψη των προέδρων τον περασμένο Φεβρουάριο. «Μια διαδικασία που συμπεριέλαβε την Βουλή στο νόμο της κινητικότητας. Εμείς με τον εαυτό μας είμαστε 100 φορές πιο αυστηροί. Οι άνθρωποι έχουν ήδη τοποθετηθεί και θα τοποθετηθούν στη συνέχεια». 

Λίγο πριν κλείσει την ομιλία του επανέλαβε ότι δεν αισθάνεται ίχνος ενοχής και ευθύνης, ούτε φυσικά ότι είναι απολογούμενος. «Ευλόγως η κοινή γνώμη επέδειξε μεγάλη ευαισθησία κι όφειλα να είμαι ειλικρινής. Κι αν υπάρχει αντίλογος είμαι ανοιχτός  στα πολιτικά κόμματα κι όχι σε ανθρωποφαγικές λαϊκίστικες εκφάνσεις μιας πλευράς του δημοσιογραφικού κατεστημένου», είπε.