Ν. Βούτσης: Απολύτως εφικτός στόχος η εξάντληση της τετραετίας

Ν. Βούτσης: Απολύτως εφικτός στόχος η εξάντληση της τετραετίας

«Απολύτως εφικτός για την παρούσα κυβερνητική πλειοψηφία είναι η εξάντληση της τετραετίας», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά» ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, επισημαίνοντας ότι «η προσφυγή σε εκλογές δεν είναι ένα τακτικό παιχνίδι που θα πρέπει να επιλέγεται ενόψει μικροκομματικών υπολογισμών». «Δεν περνάει από το μυαλό μας να επανέλθουμε σε μια "κανονικότητα του παλιού πολιτικού συστήματος" ή εν όψει δυσκολιών να αποσυρθούμε από το πεδίο της διακυβέρνησης, στο οποίο ο λαός με επιμονή μας έχει στηρίξει μέσα από διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις», ξεκαθαρίζει.

Ο κ. Βούτσης χαρακτήρισε «διάτρητο» τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του ελληνικού δημοσίου με τη Siemens κάνοντας λόγο για «αρκετά εκατομμύρια ευρώ που έμπαιναν συστηματική στα ταμεία των δύο κομμάτων του παραδοσιακού μεταπολιτευτικού δικομματισμού».

Απαντώντας στο γιατί η κυβέρνηση δεν αποδέχεται την πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το τρίτο μνημόνιο και τα capital controls, ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα τοποθετηθεί εν΄ προκειμένω όταν γίνει η συγκεκριμένη συζήτηση, χαρακτηρίζοντας την πρόταση ως «αντιστάθμισμα» και «προφανή πολιτική εξισορρόπηση με την πρόταση που κατετέθη για εξεταστική επιτροπή, προκειμένου να έρθουν στην επιφάνεια οι προβληματικιές σχέσεις που αναπτύχθηκαν ανάμεσα σε τράπεζες, media, και κόμματα, όλο το προηγούμενο διάστημα».

Όσον αφορά την πρώτη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, παραδέχθηκε λάθη και αδυναμίες στα οποία, όπως είπε, προεκλογικά αναφέρθηκαν η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός, λέγοντας ωστόσο ότι «συμβάλαμε ώστε να δημιουργηθεί ένας πολύ πιο θετικός συσχετισμός, ένα καλύτερο περιβάλλον σε όλη την Ευρώπη σε ό,τι αφορά και την οικονομική κρίση, αλλά και την κρίση με αφορμή τις προσφυγικές ροές».

Τέλος, ο κ. Βούτσης επανέλαβε ότι θα ανοίξει έγκαιρα το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης, ώστε να είναι αναθεωρητική η επόμενη Βουλή, ενώ προανήγγειλε ότι θα γίνουν συγκεκριμένες αλλαγές στον κανονισμό λειτουργίας της Βουλής εντός της παρούσης συνόδου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ