Ν. Ανδρουλάκης: «Τα λάθη της Φ. Γεννηματά κράτησαν τον Αλ. Τσίπρα στο 31%»

Ν. Ανδρουλάκης: «Τα λάθη της Φ. Γεννηματά κράτησαν τον Αλ. Τσίπρα στο 31%»

Κριτική στους χειρισμούς της Φώφης Γεννηματά άσκησε ο Νίκος Ανδρουλάκης τονίζοντας μάλιστα πως τα λάθη της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ «κράτησαν τον κ. Τσίπρα στο 31%». Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν τίθεται θέμα ηγεσίας, καθώς το επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ δεν είναι εκλογικό.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ ανέφερε πως «από το 2017, που ήρθαν 220 χιλιάδες άνθρωποι και διαμορφώθηκε μία προοπτική να παίξουμε ένα σημαντικότερο ρόλο στο πολιτικό σκηνικό, γίνονται συνεχώς λάθη είτε από τον κ. Θεοδωράκη, είτε από την κυρία Γεννηματά (είδαμε με τον κ. Βενιζέλο και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας), που διαμόρφωσαν όρους στασιμότητας και κράτησαν τον κ. Τσίπρα στο 31%».

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως είναι ανάγκη να σταματήσουν οι λάθος κινήσεις, «να καταλάβουμε τι έγινε στο ΠΑΣΟΚ, γιατί φτάσαμε ως εδώ» για να προσθέσει ότι «τα λάθη εκπορεύονται από μία λογική μικρού κόμματος.

«Από το '17 και μετά οι κινήσεις δεν βοήθησαν να υπηρετήσουμε την εντολή των 220.000 ανθρώπων», συμπλήρωσε ο κ. Ανδρουλάκης. «Ξεκινήσαμε πολύ περισσότεροι και φτάσαμε να είμαστε το ΠΑΣΟΚ plus του κ. Καμίνη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον έστειλε το μήνυμα πως «μπορούμε να μειώσουμε αισθητά τη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ και να ανατρέψουμε την κατάσταση στο μέλλον, [...] να μην είμαστε συμβιβασμένοι με τη σημερινή κατάσταση».

Τέλος ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι «είναι θεσμική ασέβεια η μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ σε ένα κόμμα σφραγίδας, ενώ επί της ουσίας αυτό το 8% η συντριπτική του πλειοψηφία είναι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ», υπογράμμισε, εκφράζοντας ανοιχτά τη διαφωνία του με τις πρόσφατες αποφάσεις της ηγεσίας για το επικείμενο συνέδριο.