Ν. Ανδρουλάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σέβεται την διάκριση των εξουσιών

Ν. Ανδρουλάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σέβεται την διάκριση των εξουσιών

Για «συνεχή απαξίωση της ποιότητας της Δημοκρατίας» έκανε λόγο στην εκπομπή OPEN Mind, με την Έλλη Στάη, ο ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στις αλλαγές στη Δικαιοσύνη.

«Είναι ανήθικο και παράνομο, να γίνονται αυτές οι αλλαγές, λίγο πριν ο ελληνικός λαός αποφασίσει για το ποια κυβέρνηση θέλει να έχει», είπε ο κ. Ανδρουλάκης και υποστήριξε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια αντίληψη για την δημοκρατία που θυμίζει Λατινική Αμερική και Ουγγαρία και δεν σέβεται τους θεσμούς και τη διάκριση των εξουσιών», ενώ αναφερόμενος στο δημοψήφισμα του 2015, είπε ότι «προσέβαλε τη δημοκρατία».,.

''Ασκησε επίσης έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, και είπε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2009 παρέλαβε μια οικονομία με έλλειμμα 15% και κατάφερε να σώσει τη χώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 παρέλαβε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς αλλά έκανε παιχνίδια την περίοδο Βαρουφάκη.

«Αν είχατε παραλάβει έλλειμμα 15% μετά την περίοδο Βαρουφάκη θα ήμασταν Αργεντινή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αμφισβήτησε επίσης την θετική εικόνα της Οικονομίας και υποστήριξε πως υπάρχει αύξηση των κόκκινων δανείων και υπεροφορολόγηση.

«Όποιος παράγει τιμωρείται» είπε ενώ χαρακτήρισε «τεράστιο» πρόβλημα το δημογραφικό

«Κάποιοι σέβονται τον λαό και δεν εκμεταλλεύονται τα αδιέξοδα του για να τον διχάζουν και να αποκομίζουν πολιτικά οφέλη», είπε ο κ. Ανδρουλάκης, ενώ αναφερόμενος στις βουλευτικές εκλογές είπε ότι το ΚΙΝΑΛ τώρα που δεν υπάρχει το Ποτάμι, οφείλει να αγωνισθεί ώστε μετά τις εκλογές να υπάρχει ισχυρή κεντροαριστερά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ